גידולי מוח באוכלוסיית הילדים הם גידולים עם פרוגנוזה רעה. מכל הגידולים הסרטניים בגיל הילדות, שיעור המוות בהם הוא הגבוה ביותר, ומבין כל גידולי המוח בילדים, גליומה בדרגה גבוהה נשארה האתגר המרכזי, עם אופציות טיפוליות זמינות מעטות ושיעור שרידות לאחר חמש שנים של רק 10-30 אחוזים.
בניסיון לשפר את התוצאות של מטופלים עם גליומה בדרגה גבוהה, נעשים ניסיונות לתת תרפיות נוספות לאחר ניתוח הסרה המורכבים מרדיותרפיה בתוספת או ללא תוספת של כימותרפיה. מחקרים שנערכו לאורך שלושה עשורים נכשלו בניסיון לספק עדות מוחלטת לשיפור התוצאות בחולים אלו. ברור מאליו שמודלים שונים מהכימותרפיה ו/או הרדיותרפיה המסורתיות חייבים להיבחן במסגרת הטיפול האדג'ובנטי.
אלטרנטיבה פוטנציאלית לטיפולים הקונבנציונליים נגד סרטן היא הפעלת המערכת החיסונית של המטופל עצמו כדי לתקוף את תאי הגידול. אימונותרפיה נראית כטיפול מבטיח עבור מספר סוגים של סרטן, כולל מלנומה וסרטן ריאה של התאים הלא קטנים (NSCLC).
בין האימונותרפיות הזמינות, נוגדנים מונוקלונלים החוסמים את PD-1 ואת CTLA-4 מראים תוצאות מבטיחות בסוגי סרטן שונים במבוגרים ובילדים.
ההחלטה מתי ואיך להתחיל את האימונותרפיה יכולה להיות קריטית עבור פעילות אופטימלית והתפשטות לימפוציטים מסוג T עם ספציפיות לגידול בילדים עם גידולים מוצקים. לאחרונה, מחקרים פרה-קליניים וקליניים הראו ששימוש נאו-אדג'ובנטי במעכבים של נקודות בקרה אימוניות יכולים ליצור תגובה אימונית ממושכת כנגד הגידול שעולים על התוצאות של טיפול אדג'ובנטי לבד ובכך גורמים להישרדות ארוכה יותר.
המטרות העיקריות של המחקר הינן:
1. להעריך את השינויים היחסיים בסמנים הגנטיים במיקרו-סביבה של הגידול הקשורים למחזור התא לאחר מתן נאו-אדג'ובנטי של ניבולומאב ופלצבו, איפילימומאב ופלצבו או ניבולומאב ואיפילימומאב
2. לאפיין את הבטיחות והסבילות של מתן נאו-אדג'ובנטי של ניבולומאב ופלצבו, איפילימומאב ופלצבו או ניבולומאב ואיפילימומאב ולאחר מכן מתן אדג'ובנטי של ניבולומאב ואיפילימומאב
שלבי המחקר:
טיפול נאו-אדג'ובנטי- במחקר זה ימוינו מטופלים בצורה אקראית לשלוש קבוצות על מנת להבין בצורה אופטימלית את ההשפעה של כל תרופה על רקמת הגידול ועל מנת לחקור תוצאות מקדמיות. המטופלים יגויסו למחקר ביחס של 1:1:1 בין הקבוצות השונות. כל המשתתפים במחקר יקבלו את קומבינציית התרופות לאחר ניתוח להסרת הגידול.
קבוצה A: ניבולומאב
קבוצה B: ניבולומאב ואיפילימומאב
קבוצה C: איפילימומאב
ניתוח להסרת הגידול- עשרה ימים עד שבועיים מיום קבלת התרופות, דוגמא מהגידול שהוסר יחד עם דוגמא ארכיונית של גידול ייבחן על מנת להשיג את המטרות הראשוניות, שניוניות ומחקריות.
טיפול אדג'ובנטי- לאחר תקופת החלמה מהניתוח, כל המשתתפים יקבלו שלוש מנות פוסט-ניתוחיות של ניבולומאב+איפילימומאב שיינתנו במרווחים של שלושה שבועות זה מזה. לאחר מכן המטופלים ימשיכו לקבל טיפול אחזקתי של ניבולומאב אחת לשבועיים עד התקדמות הגידול או עד רעילות לא נסבלת או עד משיכת הסכמה. דגימות דם ייאספו לצורך בדיקות של מרקרים פרמקודינמיים.
מספר משתתפים:
במחקר מתוכננים להשתתף 45 ילדים, 15 ילדים בכל אחת מן הזרועות.
משך המחקר:
המחקר יהיה פתוח לגיוס כ- 36 חודשים, סה"כ יימשך כ-5 שנים