תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: לימפומה
מרכז
תכשיר רפואי
13/08/2020
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    עדויות עדכניות מצביעות על כך שעם קבלת טיפול קונבנציונלי, מטופלים שאובחנו עם לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL) שאינה ממקור מרכז הנבט (non-GCB), הציגו תוצאות פחות טובות בהשוואה למטופלים עם לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL) ממקור מרכז הנבט (GCB). זיהוי מטופלים עם non GCB DLBCL (תאי B מופעלים [ABC] ולא מסווגים) וטיפול בהם עם טיפולים משולבים מייצגים צורך שטרם נענה. מחקרים שנערכו לאחרונה מצביעים על כך שטיפול בטירוזין קינאז ע"ש ברוטון (BTK) פעיל יותר בנבדקים עם non-GCB DLBCL. יתר על כן, במחקר שלב 3 שנערך לאחרונה, הבוחן את איברוטיניב (ibrutinib) בשילוב עם ריטוקסימאב (rituximab), ציקלופוספמיד (cyclophosphamide), דוקסורוביצין (doxorubicin) וינקריסטין (vincristine) ופרדניזון (prednisone) (R CHOP), בהשוואה ל-R-CHOP בלבד בנבדקים עם DLBCL שלא טופלה בעבר, אנליזה של תת-קבוצה הצביעה על תועלת בטיפול בקרב נבדקים מתחת לגיל 65 שנים, בזרוע של איברוטיניב בשילוב R-CHOP.

    יחד, ממצאים אלה מצביעים על תפקיד חשוב פוטנציאלי של אקלברוטיניב (acalabrutinib) כטיפול קו ראשון למטופלי non-GCB DLBCL. מחקר זה יעריך האם טיפול עם אקלברוטיניב בשילוב עם ריטוקסימאב, ציקלופוספמיד, דוקסורוביצין, וינקריסטין ופרדניזון (AR-CHOP [זרוע א']) מביא לשיפור משמעותי מבחינה קלינית בהישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS), בהשוואה לטיפול ב-R-CHOP בלבד (זרוע ב') בנבדקים עם non-GCB DLBCL שזוהו באמצעות פרופיל ביטוי גנים (GEP). זהו מחקר שלב 3, כפול-סמיות, מבוקר פלצבו, בהקצאה אקראית, רב-מרכזי וגלובלי עם כ-250 מרכזי מחקר. הנבדקים יעברו הקצאה אקראית לטיפול המחקר רק לאחר אישור של non-GCB DLBCL על ידי GEP. מטרה עיקרית: להעריך אם התוספת של אקלברוטיניב לטיפול R-CHOP מאריכה את PFS, בהשוואה לפלצבו בתוספת טיפול R-CHOP בלבד, בנבדקים בגיל 65 שנים ומטה עם non-GCB DLBCL שלא טופלה בעבר (ABC (תאי B מופעלים) או ללא סיווג), אשר נבחרו באמצעות GEP, בהתבסס על תגובה המוערכת על ידי החוקר. מחקר זה כולל תקופת סינון, תקופת טיפול, ביקור סוף הטיפול ותקופת מעקב.

    המחקר צפוי להימשך 6 שנים ומשך ההשתתפות הצפוי לכל משתתף הוא כ-5 שנים. ההליכים השונים מפורטים בהמשך. אוכלוסיית המחקר תהיה נבדקים בגילאי 18 שנים ומעלה ועד גיל 65 שנים לכל היותר; עם non GCB DLBCL שאובחנה לאחרונה ואושרה באמצעות GEP, עם מחלה בשלב II עד שלב IV (על פי סיווג אן ארבור); מחלה בת-מדידה על פי סיווג לוגאנו 2014; מצב תפקודי של 0, 1 או 2 לפי דירוג קבוצת האונקולוגיה השיתופית המזרחית (ECOG); וכן, ציון של 2 עד 5 במדד הפרוגנוסטי הבינלאומי המתוקן (R-IPI). כ-600 נבדקים עם non-GCB DLBCL שלא טופלה בעבר יעברו הקצאה אקראית ביחס של 1:1 לשתי זרועות טיפול (n=300 נבדקים בכל אחת) לקבלת אקלברוטיניב בשילוב עם R-CHOP (זרוע א') או פלצבו בשילוב עם R-CHOP (זרוע ב').

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    חולים בני 65 או פחות עם לימפומה מפושטת של תאי B גדולים שאינה ממקור מרכז הנבט, שלא טופלה בעבר
    איזור גאוגרפי
    מרכז
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר
    תאריך אישור הניסוי
    13/08/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    מחזור ראשוני של R-CHOP (מחזור 1) כחלק מהטיפול המקובל זרוע א'- מחזור 2 עד מחזור 6: ריטוקסימאב: 375 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 ציקלופוספמיד: 750 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 דוקסורוביצין: 50 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 וינקריסטין: 1.4 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 (סך של 2 מ"ג לכל היותר) פרדניזון (או שקול לו): 100 מ"ג במתן פומי, פעם ביום בימים 1 עד5 מחזור 7 ומחזור 8: ריטוקסימאב: 375 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 מחזור 2 עד מחזור 8: אקלברוטיניב 100 מ"ג במתן פומי, פעמיים ביום

    מחזור ראשוני של R-CHOP (מחזור 1) כחלק מהטיפול המקובל מחזור 2 עד מחזור 6 ריטוקסימאב: 375 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 ציקלופוספמיד: 750 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 דוקסורוביצין: 50 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 וינקריסטין: 1.4 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 (סך של 2 מ"ג לכל היותר) פרדניזון (או שקול לו): 100 מ"ג במתן פומי, פעם ביום בימים 1 עד5 מחזור 7 ומחזור8 ריטוקסימאב: 375 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך-ורידי ביום 1 מחזור 2 עד מחזור 8 פלצבו: כמוסה תואמת במתן פומי, פעמיים ביום

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    CALQUENCE
    שם מוצר גנרי
    Acalabrutinib
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    27
    מספר המשתתפים בעולם
    600
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    הליכי המחקר כוללים את הבאים: היסטוריה רפואית/נתונים דמוגרפיים, רקמת גידול/קשר לימפה FFPE, בדיקת GEP, בדיקה גופנית, מדידת סימנים חיוניים, מצב תפקודי על פי ECOG, אק"ג 12 מוליכים, סריקת ECHO או MUGA, מח עצם (שאיבה/ביופסיה), סריקת CT בהדמיית PET עם פלואורודיאוקסיגלוקוז (FDG) של כל הגוף, סריקת CT, אפשרות טיפול מתוכננת ברדיותרפיה למיצוק, שאלונים, מצב הישרדות, הערכות מעבדה (המטולוגיה, קרישה, כימיה בנסיוב, הערכת תסמונת פירוק הגידול (TLS), סרולוגיה של הפטיטיס B ו-C, HBV/HCV PCR, בדיקת הרמות של IgA, IgG, IgM ובטא-2-מיקרוגלובולין בנסיוב, פרמקוקינטיקה, דגימת רוק, בדיקת היריון (סרום או שתן), דגימות ביולוגיות לבדיקות גנטיות וסמנים ביולוגיים.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}