תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן הראש והצוואר נשנה/גרורתי של תאי קשקש
דרום; ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
19/05/2020
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מחקר זה בודק שתי תרופות ניסיוניות לטיפול בסרטן הראש והצוואר של תאי קשקש נשנה או שהתפשט לאחר טיפול קודם. התרופות הניסיוניות הן לנבטיניב ופמברוליזומאב (פמברו). לנבטיניב מוכרת גם בשם לנבימה ופמברוליזומאב מוכרת גם בשם קיטרודה. בישראל קיטודה מאושרת לטיפול בסוג מחלת הסרטן שיש למטופלים במחקר זה. לנבטיניב מאושרת בישראל לטיפול במספר סוגים של מחלת הסרטן אך אינה מאושרת לטיפול בסוג המסוים של מחלת הסרטן במחקר זה. חלק מהמשתתפים במחקר זה יקבלו פמברו ולנבטיניב ביחד. קבלת פמברו ולנבטיניב ביחד נחשבת ניסיונית. מחקר זה ישווה בין טיפולים ניסיוניים אלו לבין הטיפול המקובל בכימותרפיה לסרטן הראש והצוואר של תאי הקשקש נשנה או שהתפשט לאחר טיפול קודם. טיפולים מקובלים אלו הם דוסטאקסל, פאקליטאקסל, צטוקסימאב וקאפציטאבין.

    מטרות המחקר: לבדוק את הבטיחות של לנבטיניב בלבד, של פמברוליזומאב ושל לנבטיניב ביחד ושל הטיפול המקובל בכימותרפיה בלבד, בטיפול בסרטן הראש והצוואר של תאי הקשקש נשנה או שהתפשט לאחר טיפול קודם. לראות באיזו מידה השילוב של פמברוליזומאב ולנבטיניב פועל במשתתפים עם בסרטן הראש והצוואר של תאי הקשקש נשנה או שהתפשט לאחר טיפול קודם, בהשוואה לטיפול המקובל בכימותרפיה. לראות אם משתתפים המקבלים פמברוליזומאב ולנבטיניב לטיפול ב בסרטן הראש והצוואר של תאי הקשקש נשנה או שהתפשט לאחר טיפול קודם חיים זמן רב יותר ממשתתפים שטופלו בטיפול המקובל בכימותרפיה. לבדוק באיזו מידה לנבטיניב בלבד פועלת במשתתפים עם בסרטן הראש והצוואר של תאי הקשקש נשנה או שהתפשט לאחר טיפול קודם. למדוד מה קורה כשלנבטיניב עוברת בגוף. למדוד את איכות החיים של משתתפים עם סרטן הראש והצוואר של תאי הקשקש נשנה או שהתפשט, המקבלים לנבטיניב בלבד, פמברוליזומאב ולנבטיניב ביחד או את הטיפול המקובל בכימותרפיה בלבד.

    משך ההשתתפות במחקר: משך ההשתתפות במחקר תלויה בקבוצת הטיפול ובאיזו מידה מחלת הסרטן תהיה מאוזנת. סינון - צוות המחקר יבדוק אם המטופל יכול להשתתף במחקר. שלב הסינון יימשך כחודש אחד. אם המטופל יוכל להשתתף במחקר, השלב הבא הוא שלב הטיפול: קבוצה 1 יקבלו פמברו ולנבטיניב. המטופל יקבל פמברו כשנתיים כל עוד לא יהיו לו תופעות לוואי חמורות שיצריכו להפסיק ליטול אותה ולא תחול החמרה במחלת הסרטן. המטופל יקבל לנבטיניב כל עוד לא יהיו לו תופעות לוואי חמורות שיצריכו להפסיק ליטול אותה ולא תחול החמרה במחלת הסרטן. קבוצה 2 או לקבוצה 3, יקבלו את תרופות המחקר כל עוד לא יהיו תופעות לוואי חמורות, שיצריכו מהמטופל להפסיק ליטול את תרופות המחקר ולא תחול החמרה במחלת הסרטן. במהלך שלב הטיפול, המטופל יבקר במרפאה פעם אחת עד שלוש פעמים מדי 3 שבועות. כמו כן, יהיה ביקור במרכז המחקר כ-30 יום לאחר הפסקת תרופות המחקר. מעקב - לאחר שהמטופל ישלים את שלב הטיפול, הוא ימשיך לבקר במרכז המחקר מדי 6 עד 9 שבועות, לצורך בדיקות שיעריכו באיזו מידה מחלת הסרטן מאוזנת.

    פרוצדורות עיקריות במהלך המחקר: מדידה של הסימנים החיוניים לרבות גובה ומשקל בדיקה גופנית בדיקות של תפקוד הלב באמצעות אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג) ואקו לב או באמצעות סריקת מוגה סריקת טומוגרפיה ממוחשבת CT או דימות תהודה מגנטיט MRI לספק רקמה מביופסיה קודמת או מהליך קודם (אם ישנה) או לעבור ביופסיה חדשה למסור דגימות דם ושתן

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן הראש והצוואר נשנה/גרורתי של תאי קשקש אשר התקדם אחרי טיפול בפלטינום ובאימונותרפיה
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    19/05/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT04428151
    זרועות מחקר

    קבוצה 1 - פמברוליזומאב ולנבטיניב

    קבוצה 2 - יקבלו את הטיפול המקובל בכימותרפיה שייבחר על-ידי רופא המחקר. הטיפול המקובל יהיה דוסטאקסל, פאקליטאקסל, צטוקסימאב או קאפציטאבין.

    קבוצה 3 - יקבלו לנבטיניב בלבד

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    קיטרודה
    שם מוצר גנרי
    פמברוליזומאב
    צורת מתן
    פומי,תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    6
    מספר המשתתפים בעולם
    400
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    המשתתפים במחקר יתבקשו לעשות את הדברים הבאים: לשוחח על ההיסטוריה הרפואית לשוחח על מידת המסוגלות לבצע פעילויות שונות בחיי היומיום לשוחח על התרופות שניטלו לפני המחקר ובמהלכו לעבור מדידה של הסימנים החיוניים, לרבות גובה ומשקל לעבור בדיקה גופנית לעבור בדיקות של תפקוד הלב באמצעות אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג) ואקו לב או באמצעות סריקת מוגה לעבור סריקת CT או MRI לספק רקמה מביופסיה קודמת או מהליך קודם, אם ישנה, או לעבור ביופסיה חדשה למסור דגימות דם ושתן ליטול את תרופות המחקר להביא כל תרופת מחקר שלא נחטלו לביקור הבא במרכז להסכים לשוחח עם רופא המחקר או עם צוות המחקר בהתאם לצורך אם לחץ הדם של המטופל ייעלה במהלך המחקר, רופא המחקר יבקש לחזור למרפאה לצורך ניטור לחץ הדם וטיפול אפשרי. אם המדתתף לא יוכל להגיע לרופא המחקר, ניתן להגיע אל הרופא המטפל כדי לנטר את לחץ הדם בין ביקורי המחקר ולתעד אותו ביומן שיינתן. יש להביא את היומן לביקור הבא במרפאה.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}