תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: מלנומה
ירושלים, מרכז, צפון
תכשיר רפואי
15/01/2020
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מטרה:להעריך את הבטיחות והסבילות של טיפולים משולבים ניסיוניים לפי שיעור המשתתפים שהיו להם אירועים חריגים. להעריך את שיעור התגובות האובייקטיביות בהתאם לגרסה 1.1 של הקריטריונים להערכת התגובה בגידולים מוצקים(RECIST 1.1) לפי בדיקה מרכזית בלתי תלויה, הנערכת תוך שמירה על הסמיות. אחרי שלב סינון שיימשך עד 28 ימים,יקבל כל משתתף טיפול מחקר בפמברוליזומאב או טיפול משולב המבוסס על פמברוליזומאב או שאינו מבוסס על פמברוליזומאב למשך כשנתיים או עד שיתקיים אחד מהתנאים הבאים:תיעוד של התקדמות המחלה בבדיקה רדיולוגית בהתאם לקריטריונים RECIST 1.1 לפי החוקר,דיווח על אירועים חריגים שאינם מתקבלים על הדעת,המטופל יחזור בו מהסכמתו,מוות,מחלה בו זמנית המונעת מתן נוסף של הטיפול,החלטת החוקר להפסיק את הטיפול במשתתף,אי היענות לדרישות טיפול המחקר או ההליכים,או סיבות מנהליות המצריכות הפסקה של טיפול המחקר. ניתן לשקול הפסקה של הטיפול במשתתפים שנהנו מתגובה מלאה מאומתת שנקבעה בידי החוקר, אחרי שניתנו לפחות 24 שבועות של טיפול המחקר.ההערכה שתת המחקר ימשך כ-2.5 שנים בכל זרוע.

    התוויה נחקרת
    משתתפים ומשתתפות עם מלנומה בשלב III או בשלב IV שאינה מתאימה לכריתה כירורגית  מגיל 18 ומעלה
    איזור גאוגרפי
    ירושלים, מרכז, צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם, בית חולים המרכזי בעמק, מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר, מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון, מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    15/01/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    I/II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע 1: טיפול מחקר בפמברוליזומאב

    זרוע 2: טיפול משולב המבוסס על פמברוליזומאב ו- MK7684 (אנטי TIGIT )

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    קיטרודה
    שם מוצר גנרי
    פמברוליזומאב ,  MK-7684
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    • למשתתף יש אבחון מלנומה שאומת בבדיקה היסטולוגית או ציטולוגית
    • סובל ממלנומה בשלב III או בשלב IV שאינה מתאימה לכריתה כירורגית לפי המהדורה השמינית של הקריטריונים לסיווג של AJCC (ראה נספח 9), ושאינה מתאימה לטיפול מקומי.
    • יש לו לפחות נגע אחד הניתן למדידה כהגדרתו בקריטריונים RECIST 1.1 לפי בדיקת CT או MRI,עם אימות באמצעות בדיקה מרכזית בלתי תלויה,הנערכת בסמיות. א.נגעים עוריים ונגעים שטחיים אחרים לא נחשבים נגעים הניתנים למדידה יכולים להיחשב נגעים שאינם נגעי המטרה.
    • ב.ממשתתפים שיש להם רק נגע אחד הניתן למדידה בהתאם ל-RECIST 1.1,יש לקחת את דגימת הביופסיה מנגע שאינו נגע המטרה או דגימת ארכיון.אם נלקחה דגימת ביופסיה מנגע מטרה יחיד,אז יש לבצע סריקת CT חדשה בהתאם לפרוטוקול.
    • ג.נגעים הממוקמים באזור שטופל בעבר בקרינה לא ייחשבו ניתנים למדידה אלא אם חלה צמיחה מתועדת של הנגעים מאז סיום הטיפול בקרינה.
    • לא קיבל טיפול נגד מלנומה בשלב מתקדם, להוציא: לא קיבל טיפול נגד מלנומה בשלב מתקדם,להוציא א.משתתפים עם מלנומה החיובית למוטציה BRAFV600 רשאים להיות אחרי טיפול מקובל ממוקד שניתן בתור טיפול קו ראשון נגד מחלה בשלב מתקדם (לדוגמה מעכב BRAF/MEK,לבד או בשילוב)
    • ב.טיפול אדג'ובנטי או נאו אדג'ובנטי קודם באמצעות טיפול ממוקד או אימונותרפיה (טיפול נגד PD-1, נוגדן נגד CTLA-4 או אינטרפרון) הוא מותר. טיפול קודם נגד PD-1 יהיה מותר רק בתנאי מסוים לפי הפרוטוקול. אין לתת אף טיפול אדג'ובנטי או נאו אדג'ובנטי אחר.
    • תיעוד של מוטציה מפעילה BRAF V600 או מסכים לבדיקת מוטציות BRAF V600 במהלך הסינון (הן משתתפים עם מלנומה חיובית למוטציה ב-BRAF והן משתתפים עם BRAF מזן הבר או שלא ידוע אם יש להם מוטציה מתאימים להשתתפות).
    • נתן ביופסיית גידול:א.על המשתתף להגיש דגימת גידול במהלך הסינון לצורך אישור ההתאמה של רקמת הגידול במעבדת פתולוגיה מרכזית. ב.הרקמה צריכה להיות טרייה. ייתכן שדגימה מארכיון תהיה קבילה,אחרי דיון עם היזם.
    • ג.אם מוגשת דגימת רקמה טרייה, מומלץ לא לקחת את ביופסיית הגידול מנגע מטרה יחיד. אם נלקחה דגימת ביופסיה מנגע מטרה יחיד, אז יש לבצע סריקת CT חדשה לסינון אחרי הביופסיה והאימות שהמחלה ניתנת למדידה באמצעות בדיקה מרכזית בלתי תלויה, הנערכת תוך שמירה על הסמיות
    • גבר או אישה בגיל 18 עד 120, בזמן החתימה על ההסכמה מדעת. רמת תפקוד 0 או 1 לפי הסיווג של ECOG (בבדיקה שתיערך בשבעת הימים שלפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר, ראה נספח 10).
    • משתתפים גברים במהלך תקופת טיפול המחקר ולמשך לפחות 120 ימים אחרי קבלת המנה האחרונה של טיפול המחקר מתחייבים להתנזר מיחסי מין הטרוסקסואליים או חייבים להסכים להשתמש באמצעי מניעה אלא אם יש אישור לכך שהם אינם מייצרים זרע. כמפורט להלן:
    • להסכים להשתמש בקונדום גברי לצד שימוש של בת הזוג בשיטה נוספת למניעת היריון בעת קיום יחסי מין עם חדירה עם אישה בעלת פוטנציאל להרות שאינה הרה. כמו כן, על משתתפים גברים להסכים להשתמש בקונדום לגבר בכל פעילות המאפשרת מעבר של נוזל הזרע לאדם אחר, מכל מין.
    • משתתפת שאינה הרה או מיניקה ואם מתקיים לפחות אחד מהבאים:אינה בעלת פוטנציאל להרות או בעלת פוטנציאל להרות ושתמשת בשיטה יעילה במיוחד למניעת היריון או מתנזרת מיחסי מין הטרוסקסואליים במהלך תקופת הטיפול ולמשך 120 ימים אחרי קבלת המנה האחרונה של טיפול המחקר
    • מי שבעלת פוטנציאל להרות לקבל תוצאה שלילית בבדיקה רגישה לגילוי הריון[שתן או דם]כנדרש בתקנות המקומיות ב24 השעות שלפני קבלת המנה הראשונה של הטפול.אם אי אפשר לאמת שתוצאת בדיקת השתן שלילית תדרש בדיקת דם.החוקר יהיה אחראי לבדיקות כדי לצמצם הכללת אישה בהריון
    • המשתתף(או נציגו החוקי המוסמך)נותן הסכמה מדעת/הצהרה על הסכמה בכתב להשתתפות במחקר. תפקוד מתאים של האיברים כמפורט בטבלה בפרוטוקול.יש לאסוף את הדגימות במהלך שבעת הימים שלפני קבלת המנה הראשונה. החלמה של כל תופעת רעילות מהטיפול האחרון לדרגה 1 או פחות.
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    • בעל אבחנה של כשל חסוני או מקבל טיפול מערכתי כרוני בסטרואידים(במנונים העולים על 10מ"ג ליום פרדניזון או מנה שוות ערך)או כל צורה אחרת של טיפול המדכא את מערכת החסון במהלך7 הימים שלפני קבלת המנה הראשונה של הטיפול. משתתפים הסובלים מאסטמה ישתתפו בהתאם למנון
    • סובל ממחלה ממארת ידועה נוספת שהתקדמה או הצריכה טיפול פעיל בשנתיים האחרונות. יוצאים מן הכלל למניעת ההכללה במחקר עקב מחלות ממאירות משניות הם סרטן עור של תאי בסיס, סרטן עור של תאי קשקש,
    • מלנומה ראשונית לא כיבית חדשה בעומק < 1 מ"מ ללא מעורבות של בלוטות הלימפה, לימפומה פוליקולרית בדרגה 1 או סרטן שלא יצא מגבולות הרקמה (לדוגמה, סרטן שד או סרטן בצוואר הרחם שלא יצאו מגבולות הרקמה) אשר עברו טיפול שעשוי לרפא אותם.
    • סובל מגרורות ידועות פעילות ב-CNS ו/או מדלקת קרום המוח הנובעת מגרורות במוח (carcinomatous meningitis). משתתפים שיש להם גרורות במוח שטופלו בעבר רשאים להשתתף בתנאי שהן במצב יציב, המשך פירוט בפרוטוקול. כל המשתתפים יעברו סריקת MRI מוח לנקודת ההתחלה.
    • סובל ממלנומה בעין או ברקמות ריריות. בעל רגישות יתר ידועה לחומרים הפעילים או למרכיבים הלא פעילים שלהם. לרשימת המרכיבים הלא פעילים עיין בחוברת לחוקר המתאימה. סובל מזיהום פעיל המצריך טיפול מערכתי
    • סובל ממחלה אוטואימונית פעילה שהצריכה טיפול מערכתי במהלך השנתיים האחרונות(שימוש בתרופות המשנות את מהלך המחלה, בקורטיקוסטרואידים או בתרופות מדכאות חיסון). טיפול תחליפי מסוים (לדוגמה תירוקסין, אינסולין וכו)יכול אינו נחשב לסוג של טיפול מערכתי והוא מותר
    • בעל היסטוריה ידועה של נגיף האיידס (HIV) (נוגדנים נגד HIV 1/2). אין צורך בבדיקת איידס, אלא אם היא נדרשת על ידי רשות הבריאות המקומית (לדרישות הספציפיות במדינות מסוימות, ראה נספח 11).
    • סבל בעבר או סובל כיום מזיהום הפטיטיס B (מוגדר כתגובה של אנטיגן פני השטח של הפטיטיס B [HBsAg]) או מהפטיטיס C פעילה (מוגדר כזיהוי [איכותני] של RNA של נגיף הפטיטיס C [HCV]). היסטוריה של דלקת ריאות לא זיהומית שהצריכה טיפול בסטרואידים או דלקת ריאות כיום.
    • היסטוריה ידועה של שחפת פעילה (TB; Bacillus tuberculosis). (לדרישות הספציפיות במדינות מסוימות, עיין בנספח 11). אישה בעלת פוטנציאל להרות עם תוצאה חיובית בבדיקת שתן לגילוי היריון ב-72 השעות שלפני השיבוץ באקראי.אם ייתכן ותידרש בנוסף בדיקת דם לאימות תוצאה
    • קיבל טיפול קודם בחומר נגד PD-1 או נגד PD-L1 או נגד PD-L2 או בחומר המכוון נגד קולטן מגרה או מעכב אחר של תאי T (לדוגמה CTLA-4, OX-40, CD137, TIGIT). קיבל טיפול מערכתי קודם נגד סרטן, לרבות חומר ניסיוני בארבעת השבועות שלפני השיבוץ באקראי.
    • קיבל טיפול בקרינה בשבועיים שלפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר. על המשתתפים להתאושש מכל תופעת רעילות הקשורה לקרינה, לא להזדקק לקורטיקוסטרואידים ולא לסבול מדלקת ריאות (pneumonitis) עקב קרינה
    • עבר ניתוח רציני (פחות משלושה שבועות לפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר). הערה: אם המשתתף עבר ניתוח רציני עליו להתאושש כראוי מהרעילות ו/או הסיבוכים שנבעו מההתערבות לפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר.
    • קיבל חיסון בתרכיב חי ב30 הימים שלפני קבלת המנה הראשונה של הטיפול.חיסונים חיים כוללים את החיסונים הבאים:חצבת, חזרת,אדמת,וריצלה (אבעבועות רוח),קדחת צהובה,כלבת,BCG וחיסון נגד טיפוס המעיים.חסונים נגד שפעת הניתנים דרך האף הם חיסונים חיים מוחלשים ואסורים
    • משתתף כיום במחקר אחר או השתתף במחקר על חומר ניסיוני או השתמש במכשיר ניסיוני ב-4השבועות שלפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר הערה:משתתפים אשר הצטרפו לשלב המעקב של מחקר ניסיוני רשאים להשתתף אם חלפו לפחות 4 שבועות מאז קבלת המנה האחרונה של הניסוי הקודם
    • בעל היסטוריה או ראיות לכל בעיה רפואית, טיפול או חריגה בתוצאות בדיקות המעבדה העלולות לפגוע ביכולת לפענח את תוצאות תת המחקר, להפריע ליכולת המשתתף להשתתף בתת המחקר לכל אורכו או לגרום לכך שהשתתפותו של המשתתף לא תהיה לטובתו, לדעת החוקר המטפל.
    • משתתפת הרה או מיניקה או מצפה להרות או משתתף המצפה לעבר אישה במהלך זמן הצפוי של תת המחקר, החל בביקור הסינון וכלה ב-120 ימים אחרי קבלת המנה האחרונה של טיפול המחקר. עבר השתלת רקמה/איבר אלוגנאית.
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    6
    מספר המשתתפים בעולם
    120
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    המשתתף ידרש להגיע לביקורי מחקר בהתאם להנחיות בביקורים יתבצעו סקירת הסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, לבצע בדיקות שונות כמו דם ושתן, צילום תמונות של העור, בדיקת אק"ג, CT או MRI (טומוגרפיה ממוחשבת או דימות תהודה מגנטית).לקבל כרטיס זיהוי. ליטול תרופות מחקר בהתאם להנחיות. להסכים לכך שייתכן כי רופא המחקר וצוות המחקר ייצרו אתך קשר במהלך שלבי הסינון, הטיפול והמעקב של המחקר.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    1.
    אזור גאוגרפי:
    מרכז
    מרכז רפואי:
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר
    חוקר/ת ראשי/ת:
    ד''ר רוני שפירא-פרומר
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    03-5305201
    דוא"ל צוות המחקר:
    Meital.Bar@sheba.health.gov.il

    2.
    אזור גאוגרפי:
    צפון
    מרכז רפואי:
    מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    חוקר/ת ראשי/ת:
    ד''ר שלומית לובובסקי
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    04-7776731
    דוא"ל צוות המחקר:

    3.
    אזור גאוגרפי:
    מרכז
    מרכז רפואי:
    מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון
    חוקר/ת ראשי/ת:
    פרופ. גל מרקל
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    03-9377990
    דוא"ל צוות המחקר:

    4.
    אזור גאוגרפי:
    צפון
    מרכז רפואי:
    בית חולים המרכזי בעמק
    חוקר/ת ראשי/ת:
    פרופ. בר סלע
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    04-6495723
    דוא"ל צוות המחקר:

    5.
    אזור גאוגרפי:
    ירושלים
    מרכז רפואי:
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם
    חוקר/ת ראשי/ת:
    ד"ר יונתן כהן
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    050-5172537
    דוא"ל צוות המחקר:
    Hanis@hadassah.org.il