תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים שלב I/II בלתי נתיח ובלוטות לימפה שליליות
מרכז; צפון
תכשיר רפואי
18/03/2019
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    לאור הראיות המצטברות המצביעות על כך שבדיקות סקר באמצעות CT יכולות לזהות סרטן ריאות בשלב מוקדם יותר, מספר המטופלים המאובחנים עם NSCLC בשלב מוקדם צפוי לעלות משמעותית ככל שימשיכו ליישם את תוכניות בדיקות הסקר. ניתוח הוא הטיפול המקובל (SoC) למטופלים עם NSCLC המתאים מבחינה רפואית לניתוח. כריתת אונה או כריתת ריאה מובילות לשיעורי הישרדות למשך חמש שנים העומדים על כ-60% עד 70%. אולם, מטופלים רבים אינם מסוגלים לסבול את הניתוח בגלל תחלואה נלווית כגון מחלת ריאות חסימתית כרונית, מחלות לב, סוכרת, מחלות כלי דם או חולשה כללית. ללא טיפול פעיל נגד סרטן, ההישרדות החציונית למטופלים עם NSCLC משלב I היא רק כתשעה חודשים. בשנים האחרונות הוחל השימוש ב-SBRT כאפשרות טיפול מקובלת ל-NSCLC בשלב מוקדם. SBRT היא שיטה המאפשרת לטפל במנות גבוהות מאוד של קרינה, הניתנת בכמה מקטעים גדולים (hypofractionation).

    SBRT שונה מהטיפול הקונבנציונלי בקרינה בכמה דרכים: השימוש בטכנולוגיות דימות מתקדמות (כגון סריקות CT בארבעה ממדים) כדי להתייחס לתנועה של הגידול, וטיפולי קרינה בהנחיית הדימות כדי להתייחס לשינויים בתנוחת המטופל; שימוש במספר קרניים (לעיתים קרובות 7 עד 11 קשתות גדולות), המתלכדות כולן על המטרה; מתן של מנות גדולות מאוד (48 עד 60 גריי) במספר קטן של מקטעים (בדרך כלל שלושה עד שמונה), דבר המאפשר מתן של מנות קרינה למרכז הגידול העולות על המנה שנרשמה ב-30% ויותר. גורמים אלה מאפשרים להשתמש ב-SBRT למתן מנות גדולות של קרינה לגידול ולהפחית את הרעילות באמצעות צמצום החשיפה של רקמה בריאה לקרינה. לאחרונה מתקבלות עוד ועוד ראיות לכך שייתכן שהתחלת הטיפול במעכבי נקודת הבקרה החיסונית מוקדם יותר במהלך המחלה ובמקביל לטיפול בקרינה מובילה ליעילות מוגברת. טיפול בקרינה גורם לשינויים בפעילות מערכת החיסון בדרכים רבות, ובהן

    1)הקטנת נפח הגידול ושחרור אנטיגנים של הגידול לזרם הדם, 2) הגדלת הביטוי של סמנים אימונוגניים על פני התא, 3) הפרשה של ציטוקינים, 4) השרייה של מוות תאים אימונוגני, 5) שיפור ההתבייתות של תאי חיסון על הגידול, 6) שיפור הצגת האנטיגנים על ידי תאים מציגי אנטיגן, 7) הפחתת הכמות של תאים מדכאי חיסון, ו-8) הגדלת הביטוי של PD-L1 על פני התאים. כל אלה מצדיקים שילוב של חסימת נקודת הבקרה החיסונית עם הקרנה במטרה לשפר את בלימת הגידול לאורך זמן על ידי הפעלה של מערכת החיסון ותגובה חיסונית מערכתית. באופן כללי, השילוב של פרופיל הרעילות החיובי, עם היעילות של אימונותרפיה בשיפור ההישרדות עם מחלה בשלב מתקדם,השפעות הקרינה על פעילות מערכת החיסון והיעדר כל טיפול אדג'ובנטי סביר לאוכלוסיית המטופלים הזאת נותן הצדקה לשילוב טיפול בקרינה עם אימונותרפיה לטיפול ב-NSCLC בשלב מוקדם אשר טופל ב-SBRT. משך הטיפול הינו 26 מחזורי טיפול אלא אם התקיים אחד מהתנאים להוצאה מהניסוי . לאחר סיום הטיפול יתבצע מעקב בטיחותי ולאחר מכן מעקב הישרדות.

    קוהורט אוסימרטיניב: ניסוי ADAURA בפאזה III הציג שיפור מובהק סטטיסטית מבחינה קלינית בהישרדות ללא המחלה (DFS) בשימוש באוסימרטיניב אדג'ובנטי לאחר ניתוח לריפוי במטופלים עם NSCLC EGFRm בשלב IB-IIIA. ישנה תת-קבוצה של מטופלים עם NSCLC בשלב מוקדם עם EGFRm שאינם נתיחים, ולכן אינם מתאימים לקבל טיפולים אדג'ובנטים שאושרו עבור NSCLC בשלב מוקדם. בהינתן גודל התועלת ונתוני הבטיחות שנצפו בטיפול באוסימרטיניב אדג'ובנטי עבור מטופלים עם NSCLC בשלב מוקדם שנותחו בניסוי ADAURA, קיים רציונל לחקור את הטיפול באוסימרטיניב אדג'ובנטי במטופלים עם NSCLC בשלב מוקדם המקבלים SBRT. תקופת הטיפול: מטופלים אשר יוקצו לעוקבה זו יקבלו אוסימרטיניב 80 מ"ג במתן פומי פעם ביום ל-3 שנים אלא אם התקיים אחד מהתנאים להוצאה מהניסוי . לאחר סיום הטיפול יתבצע מעקב בטיחותי ולאחר מכן מעקב הישרדות.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    מטופלים עם סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים שלב I/II.
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    18/03/2019
    שלב המחקר (פאזה)
    I/II
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03833154
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    המטופלים יוקצו ביחס של 1:1 לטיפול בדורבלומאב מול פלצבו לאחר טיפול SBRT

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Imfinzi, Osimertinib
    שם מוצר גנרי
    Durvalumab, Tagrisso
    צורת מתן
    פומי,תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    19
    מספר המשתתפים בעולם
    630
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    24 חודשי טיפול,חתימה על טופס הסכמה, בדיקה גופנית, דופק, לחץ דם, משקל גובה וחום. אקג, רישום תרופות נלוות, דמוגרפיה, עישון, בדיקת קריטיוני הכללה ואי הכללה, איסוף תוכנית קרינה, טיפול SBRT (השלמה בטווח 7 ימים לפניי רנדומיזציה, בשיקות דם, שתן, תפקודי ריאה, הפטיטיס B,C ו- HIV, בדיקת הריון, הערכת תפקודית עי שלונים, איסוף הסטוריה רפואית וניתוחית, טיפולים סרטניים קודמים, הערכת גידול עי CT/MRI ושליחת דגימת גידול מארכיב או טריה. הגרלה אקראית לאחת מזרועות המחקר

    מחזורי טיפול ניתנים כל 28 ימים, ביקורים ביום 1 וביום 15 של מחזור טיפול 1 ו 2 וממחזור טיפול 3 ועד מחזור טיפול 26, ביקורים ביום 1 של כל מחזור טיפול קבלת תרופת מחקר (ביום 1 בלבד של כל מחזור טיפול), בדיקה גופנית, סמנים חיוניים, אק"ג במידת הצורך, תרופות נלוות, בדיקות דם, בדיקת שתן, הערכת מצב תפקודי, תופעות לוואי, מילוי שאלונים, הערכת הגידול באמצעות CT/MRI בכל 8 שבועות עד לשבוע 16 של הטיפול ולאחר מכן בכל 12 שבועות. בנוסף בחלק מהביקורים ייקחו דמים לבדיקת PK וסמנים ביולוגיים.

    ביקור מעקב ראשון חודש לאחר קבלת מנה אחרונה של תרופת המחקר הכולל: בדיקה גופנית, סמנים חיוניים, משקל, בדיקת היריון, תופעות לוואי, תרופות נלוות, הערכת מצב תפקודי, הערכה להישנות שניה אצל מטופלים שהפסיקו טיפול בשל התקדמות מחלה, איסוף מידע על טיפולים אנטי-סרטניים, בדיקות דם, מילוי שאלונים. לאחר מכן ביקורים בחודשים 2, 3 ו4 (ואחרי זה פעם בחודשיים עד להשלמת שנת מעקב ולאחר מכן אחת לחצי שנה) ביחס להפסקת טיפול הכוללים: משקל, תופעות לוואי, תרופות נלוות, בדיקות דם. הערכת הגידול באמצעות CT/MRI בכל 12 שבועות עד שבוע 116 מתחילת טיפול ואז בכל 16 שבועות עד התקדמות מחלה או השלמת 3 שנות מעקב, לאחר מכן אחת לחצי שנה עד להתקדמות מחלה. בביקור המתוכנן שלושה חודשים מסיום הטיפול, יילקחו גם דגימות דם לבדיקת PK, בדיקת נוגדנים לתרופות המחקר תתבצע בביקורים 3חודשים ו 6 חודשים מסיום הטיפול.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}