תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ערמונית
ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
18/03/2019
סיים לגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיים לגייס
    תקציר המחקר

    מטרת הניסוי : להדגים שטלאזופאריב בשילוב עם אנזלוטמיד מציגות עליונות ביחס לפלצבו בשילוב עם אנזלוטמיד בהארכת rPFS במטופלים עם mCRPC שאינם נבחרים על פי סטטוס DDR ובהארכת rPFS במטופלים עם mCRPC שלהם חסר ב-DDR. במחקר זה ישתתפו כ-860 מטופלים. המחקר ייערך בכ-200 מרכזי מחקר בכ-25 מדינות ברחבי העולם. בישראל מתוכנן גיוס של 7 מטופלים למחקר זה. מטופל ישתתף ב-5 תקופות לכל היותר: טרום סינון (אופציונלי), סינון, חלק 2 (כפול-סמיות), מעקב בטיחות, ומעקב לטווח ארוך. מטופלים יעברו הקצאה אקראית לקבלת טלאזופאריב או פלצבו בשילוב עם אנזלוטמיד בתווית פתוחה. ביקור מעקב בטיחות יתבצע כ-28 ימים לאחר המנה האחרונה של טיפול המחקר או לפני התחלתו של טיפול אנטינאופלסטי חדש או טיפול מחקרי חדש, הראשון מביניהם. מעקב לטווח ארוך יתחיל לאחר מעקב הבטיחות ויתבצע בהתאם ללוח הזמנים של ההדמיות הרדיוגרפיות (כלומר, כל 8 שבועות לאורך 25 שבועות, ולאחר מכן כל 12 שבועות עד למוות, ביטול ההסכמה למעקב, או סיום המחקר על ידי היזם).

    טלאזופאריב היא מולקולה קטנה המהווה מעכב PARP רב עוצמה, הנמצאת בפיתוח לטיפול במגוון סוגי סרטן בבני אדם. טלאזופאריב היא לוכד PARP רב עוצמה במיוחד, תכונה המקושרת עם ציטוטוקסיות במודלים טרום-קליניים. טיפול ברכיב יחיד עם טלאזופאריב מדגים השפעות נוגדות גידול בעלות עוצמה במחקרים בתרביות תאים, במודלים בעכברים שבהם הושתלו גידולים אנושיים, ובמחקרי שלב 1 במטופלים עם גידולים מוצקים. טלאזופאריב הודגמה גם כמחזקת את ההשפעות הציטוטוקסיות של כימותרפיה הפוגעת ב-DNA. לאחרונה, מספר חוקרים מתמקדים בזיהוי שינויי פנוטיפ ב-BRCAness בסרטנים ספורדיים שיכולים להוביל לרגישות דומה של הגידול לטיפול. המטרה הטיפולית של השראת BRCAness היא להרחיב את השימוש במעכבי PARP לסוגים אחרים של גידולים בהם עיכוב נוסף למסלולי תיקון DNA אחרים עשוי להוביל לתמותה סינתטית של תאים בעלי חסר ב-HR.

    קווי עדויות מרובים המקשרים איתות של קולטן אנדרוגני (AR) לתגובת נזק ל-DNA (DDR) בתאי סרטן הערמונית במחקרים טרום-קליניים, מציעים כי ניתן להגיע לפנוטיפ של BRCAness באמצעות שילוב של אנטיאנדרוגן (אנזלוטמיד) ומעכב PARP בהינתן היכולת של אנזלוטמיד לשתק את ביטוי גן ה-HR. לכן, מתן משולב של שני סוגי תרופות אלו יכול להשרות BRCAness באופן פרמקולוגי ולהרחיב את השימוש הקליני של מעכבי PARP בטיפול ב-mCRPC .

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ערמונית גרורתי העמיד לסירוס
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי ע"ש בני ציון; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    18/03/2019
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03395197
    זרועות מחקר

    1. טלזופריב + אנזלוטמיד

    2. פלצבו + אנזלוטמיד

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Talzenna
    שם מוצר גנרי
    Talazoparib
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    מדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    7
    מספר המשתתפים בעולם
    860
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    אם ישתתף במחקר, החולה ישובץ באקראי לקבלת טלזופריב או פלצבו. החולה יקבל גם אנזלוטמיד. יהיה על החולה לבקר במרכז המחקר מדי שבועיים במשך 4 החודשים הראשונים, ולאחר מכן מדי 4 שבועות בשנה הראשונה, בזמן קבלת טיפול המחקר. לאחר הפסקת טיפול המחקר, החולה יהיה במעקב אצל רופא המחקר כדי לקבל מידע הנוגע לבדיקות הרדיולוגיות שלו, מצב מחלתו ובריאותו הכללית. במהלך הביקורים יצטרך לעבור בדיקות (כגון דגימות דם, אק"ג, CT או MRI; ייתכן שתיכלל גם ביופסיה) ולמלא שאלונים. מחקר זה יכלול גם בדיקה גנטית. החלק הגנטי הוא חובה. לאחר הפסקת טיפול המחקר, החולה יהיה במעקב אצל רופא המחקר כדי לקבל מידע הנוגע לבדיקות הרדיולוגיות שלו, מצב מחלתו ובריאותו הכללית.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}