תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: מלוקמיה מיאלואידית חריפה נשנית או עמידה, עם מוטציות FLT3-ITD
מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
27/05/2018
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    זהו מחקר שלב 2/1, רב מרכזי, בתווית פתוחה, בזרוע בודדת, להערכת הבטיחות, הפרמקוקינטיקה, הפרמקודינמיקה והיעילות של קוויזארטיניב הניתנת בשילוב עם פלודארבין (fludarabine)/ציטארבין (cytarabine) (FLA) וליפוזומל דאונורוביצין (DNX) (מחזור 1 של השראה מחדש) וכימותרפיית FLA (מחזור 2 של השראה מחדש) להשראה מחדש, עם כימותרפיית מיצוק אופציונלית וכטיפול אחזקה יחידני (לאחר HSCT אופציונלית, אך מומלצת מאוד, לפי הטיפול המקובל), בנבדקים ילדים בגיל חודש ומעלה עד פחות מ-18 שנים (ומבוגרים צעירים בגיל עד 21 שנים), החולים בלוקמיה מיאלואידית חריפה נשנית או עמידה, עם מוטציות FLT3-ITD. מחקר זה מתבצע כחלק מתוכנית המחקר בילדים עבור קוויזארטיניב. המחקר מתוכנן לקבוע את המינון המומלץ של קוויזארטיניב לשלב 2 בהתבסס על שילוב של נתוני בטיחות, פרמקוקינטיקה, פרמקודינמיקה ויעילות משלב 1, ולהעריך את יעילותה ובטיחותה של קוויזארטיניב בשלב 2 שהוא חלק הרחבת המינון של המחקר.

    ישנם מספר חלקים שונים למחקר. תיתכן השתתפות בכולם או, אם הרופא יבחר, רק בחלקים מסוימים. להלן תיאורים קצרים של כל חלקי המחקר: *סינון: זהו חלקו הראשון של המחקר. רופא המחקר והצוות שלו יערכו מספר בדיקות והליכים כדי לוודא שתיתכן השתתפות במחקר. ייתכן שחלק מהבדיקות כבר נערכו ולא יהיה צורך לחזור עליהן, אך ייתכן שעל אחרות יהיה צורך לחזור. צפוי שהמטופלים ישהו בבית החולים לצורך הסינון ועד סוף מחזור הטיפול השני. *מניעת לוקמיה מיאלואידית חריפה במוח ובחוט השדרה וטיפול בה: אם תיתכן השתתפות במחקר, המטופל יקבל קודם כימותרפיה כדי למנוע לוקמיה מיאלואידית חריפה באזורי המוח או חוט השדרה או לטפל בה.טיפול זה יינתן לפני תחילת מחזור 1, לפני תחילת מחזור 2, בסוף מחזור 2, ואולי פעמים נוספות, אם הרופא יחשוב שזה הדבר הנכון ביותר עבור המטופל. *מחזור 1: התחלת נטילת תרופת המחקר-קוויזארטיניב. במחזור טיפול זה (28 ימים), בנוסף לקוויזארטיניב שתילקח דרך הפה, המטופל יקבל 3 תרופות נוספות במתן תוך וורידי.

    לאחר מחזור זה, תתבצע בדיקת מח עצם אחת או יותר כדי לבדוק את מצב הלוקמיה המיאלואידית החריפה של המטופל ולראות התאוששות מהטיפול. הטיפול הבא יהיה תלוי בתגובה למחזור 1, אם תהיה תגובה מסויימת לטיפול ייתכן המשך טיפול ומעבר למחזור 2(על פי החלטת רופא המחקר) , אם לא תהיה תגובה כלל לא ייתקבל טיפול מחקר נוסף. *מחזור 2- במחזור זה יינתן שוב שילוב התרופות של מחזור 1 יחד עם תרופת המחקר קוויזארטיניב. לאחר מחזור טיפול זה, תתבצע שוב בדיקת מח עצם אחת או יותר כדי לבדוק את מצב הלוקמיה המיאלואידית החריפה ולראות התאוששות מהטיפול. אם הלוקמיה המיאלואידית החריפה לא תשתפר לאחר מחזור 2, לא יתקבל טיפול מחקר נוסף. אם הלוקמיה המיאלואידית החריפה תשתפר, הרופא ישוחח עם המטופל על השתלת תאי גזע. לצורך השתלת תאי הגזע , מישהו יצטרך לתרום למטופל מח עצם.

    *טיפול אחזקה: לאחר סיום הטיפול ב2 המחזורים ,לרבות השתלת תאי גזע, יתקבל טיפול נוסף בקוויזארטיניב. חלק זה עשוי להימשך עד 12 מחזורים או כ-11 חודשים, והוא משמש כדי לנסות למנוע מהלוקמיה לחזור. במהלך תקופה זו, תינטל קוויזארטיניב פעם ביום. *מעקב ארוך טווח: יתחיל לאחר הפסקת נטילת קוויזארטיניב ויימשך עד סוף המחקר. רופא המחקר והצוות ימשיכו לעקוב אחר שינויים בבריאות המטופל וייתכן שהדבר יימשך אפילו 5 שנים. מרבית המבדקים, הבדיקות וההליכים שיבוצעו במהלך המחקר הם חלק מהטיפול הרגיל במטופלים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה, אך ייתכן שהם יבוצעו בתדירות גבוהה יותר עקב ההשתתפות במחקר. ישנם בדיקות ומבדקים נוספים שיבוצעו לצורכי המחקר בלבד כגון: אולטרסאונד כליות , אק"ג, סריקת לב , בדיקות דם, בדיקות שתן, שאיבה או ביופסיה של מח העצם, בדיקת תופעות לוואי, סימנים חיוניים והיסטוריה רפואית.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    לוקמיה מיאלואידית חריפה (AML) נשנית או עמידה בנבדקים בגיל חודש עד גיל 21 שנים לכל היותר עם מוטציות של שכפול רצף פנימי (ITD) בטירוזין קינאז 3 דמוי FMS (FLT3) לאחר כשל של כימותרפיית קו-ראשון אינטנסיבית.
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי; מרכז שניידר לרפואת ילדים
    תאריך אישור הניסוי
    27/05/2018
    שלב המחקר (פאזה)
    I/II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    אורכו 28 ימים , נטילת קוויזארטיניב פעם ביום דרך הפה וקבלת 3 תרופות נוספות במתן תוך וורידי(ציטרבין,פלודרבין,דאונורוביצין ליפוזומלי). ציטרבין ופלודרבין פעם ביום במשך חמשת הימים הראשונים. דאונורוביצין ליפוזומלי ביום 1, ביום 3 וביום 5. לאחר מכן ,קוויזארטיניב פעם ביום החל מיום 6 ועד יום 28.

    אורכו 28 ימים, ציטרבין ופלודרבין פעם ביום במשך חמשת הימים הראשונים. לאחר מכן קוויזארטיניב פעם ביום החל מיום 6 ועד יום 28.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    QUIZARTINIB
    שם מוצר גנרי
    QUIZARTINIB
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    9
    מספר המשתתפים בעולם
     
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    *לעיתים נטילת קוויזארטיניב תתבצע בבית, על המטופל לציית להוראות נטילת התרופה כפי שיוסברו לו וכן להוראות אחסון התרופה . *בזמן נטילת קוויזארטיניב, אסורה אכילת אשכוליות או שתיית מיץ אשכוליות. מאכלים ומשקאות אלה עלולים להעלות את כמות הקוויזארטיניב במחזור הדם. *הימנעות מחשיפת יתר לאור השמש ולקרני UV אחרות, ודיווח לרופא על כוויות שמש חמורות או על פריחות באזורים חשופים(ישנו סיכון פוטנציאלי שקוויזארטיניב עלולה להגביר רגישות לאור השמש.) * דיווח מידי לרופא המחקר או לצוות המחקר על תופעות לוואי כלשהן.

    * המשתתפים במחקר יצטרכו להישאר בבית החולים כדי לקבל טיפול נוסף בלוקמיה המיאלואידית החריפה שלהם. יעברו מבדקים ובדיקות כדי לבחון את מצבם הרפואי. מרבית המבדקים, הבדיקות וההליכים הללו הם חלק מהטיפול הרגיל במטופלים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה, אך ייתכן שהם יבוצעו בתדירות גבוהה יותר עקב ההשתתפות במחקר. חלק מהבדיקות הן בדיקות נפוצות, אך הן יבוצעו בשל ההשתתפות במחקר זה, לדוגמה אולטרה-סאונד של הכליות. ישנם בדיקות ומבדקים נוספים שיבוצעו לצורכי המחקר בלבד: שאיבה או ביופסיה של מח עצם, בדיקות שתן,בדיקות דם, סריקת לב, אק"ג, סימנים חיוניים, בדיקת תופעות לוואי, בדיקה גופנית והיסטוריה רפואית.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}