חלב אם מומלץ כמקור התזונה הבלעדי לתינוקות עד גיל 6 חודשים, וכתוספת לאוכל מוצק לאחר מכן.
חלב אם מהווה תקן לתזונת תינוקות אופטימלית ולכן מרבית הפורמולות המסחריות נוטות לחקות את הרכבו.
מטרת המחקר היא לחקור את הערך הגליקמי והתגובה האינסולינמית לפורמולות הילדים השונות הקיימות בישראל.
ערך גליקמי הוא התגובה הגליקמית, וערך אינסולינמי הוא התגובה האינסולינמית, למזונות כתלות בתכולת הפחמימות שלהם,שנמדדת על ידי רמת הגלוקוז ואינסולין בדם, בהתאם, בזמנים קבועים מרגע הצריכה.
עם זאות, בחלב אם קיימת סתירה כיוון שיש לו ערך גליקמי נמוך אך ערך איסולינמי גבוה , והמנגנון ככל הנראה קשור לתבנית ספציפית של חומצת אמינו שמופיעה בדם לאחר עיכול של הפרקציה המסיסה של חלבון החלב.
מסיבות אתיות, הרי שאין זה אפשרי לחקור את הנושא בקרב אוכלוסיית הילודים. לכן החלטנו לבחון את הנושא אצל מבוגרים בריאים.
תקופת המחקר לכל משתתף תהיה של 10 ימים.