תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: חולים עם אבחנה של סרטן כבד, לאחר טיפול אימונותרפי במעכבי נקודת בקרה אימונולוגית של הקולטן PD-1/PD-L1
ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
05/01/2021
סיים לגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיים לגייס
    תקציר המחקר

    עד שנת 2020, כקו טיפול ראשון הוצע לחולים עם סרטן כבד (קרצינומה של הכבד) מתקדם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי האנזים טירוזין קינאז: סוראפניב (נקסבר) או לנווטיניב (לנווימה). לאחרונה אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי שילוב של תרופות לטיפול קו ראשון לחולים עם סרטן כבד: אימונותרפיה בשילוב עם אוסטין-נוגדן חד שבטי הפוגע ביכולתו של הגידול הסרטני ליצור כלי דם. עדיין לא קיימים טיפולים מוכחים לטיפול כקו שני בסרטן כבד לחולים שהתקדמו על טיפול קו ראשון בטיפול אימונותרפי, על כן קיים צורך רפואי לפיתוח אפשרויות טיפול נוספות עבור אוכלוסיית חולים זו. בימים אלה מתנהלים מספר מחקרים קליניים במטרה למצוא קווי טיפול יעילים.

    תרופות המחקר רגורפניב ופמברוליזומאב כל אחת בנפרד אושרה ע"י הFDA לטיפול בסרטן כבד (קרצינומה של הכבד) לחולים שטופלו קודם לכן בסוראפניב כקו ראשון. רגורפניב הוא טבליה המשווקת תחת השם המסחרי סטיוורגה, לטיפול בסרטן מעי גס מתקדם, סרטן במשתית מערכת העיכול וסרטן כבד. פמברוליזומאב הוא תמיסה נוזלית המשווקת תחת השם המסחרי קיטרודה לטיפול במספר גידולים: בסרטן ריאה, מלנומה וסרטן של שלפוחית השתן. הרציונל לטיפול המשולב של רגורפניב ופמברוליזומאב הוא: יצירת סינרגיזם ("שילוב כוחות") בין 2 תכשירים הפועלים למניעת היווצרות של כלי דם חדשים בגידול ועיכוב מסלולי נקודת בקרה אימונולוגית ועל ידי כך שיפור היעילות של טיפולי קו שני בסרטן כבד גרורתי. מטרת מחקר זה היא לבחון את היעילות והבטיחות של טיפול ברגורפיניב בשילוב עם פמברוליזומאב כקו טיפול שני בסרטן כבד (קרצינומה של הכבד) מתקדם בחולים מבוגרים שקבלו טיפול אימונותרפי קודם במעכבי נקודת בקרה אומונולוגית של הקולטן PD-1/PD-L1

    המחקר מורכב משני שלבים: מחקר מקדים והרחבה של המחקר. א. שלב הפיילוט: לשלב זה יגויסו כ -52 משתתפים שיקבלו את שילוב התרופות רגורפניב ופמברוליזומאב. ב. שלב ההרחבה של המחקר: שלב ההרחבה יצא אל הפועל אם יושגו היעדים שהוגדרו בשלב הפיילוט ויגייס כ- 67 משתתפים נוספים חדשים. לאחר חתימה על טופס הסכמה החולה יחל את שלב המיון למחקר שימשך עד 28 ימים. במהלכו ייבדק האם החולה ממלא אחר קריטריוני המחקר ומתאים להשתתף בו. שלב הטיפול יחל עם המתן הראשון של שילוב תרופות המחקר. משתתפים יקבלו טיפול ב- 400 מ"ג פמברוליזומאב בעירוי תוך ורידי אחת ל-6 שבועות. רגורפניב יינתן באופן פומי במינון התחלתי של 90 מ"ג אחת ליום, במחזורי טיפול בן בני 28 ימים. המשתתף יתבקש ליטול את הטיפול במשך 21 ימים שלאחריהן הפסקה בת 7 ימים.

    שלב המעקב: ביקור מעקב לבטיחות ייערך בחלוף 30 ימים לאחר המתן האחרון של תרופות המחקר. משך ההשתתפות במחקר יהיה תלוי במידת התגובה של החולה לטיפול והתפתחות תגובות רעילות לטיפול. הטיפול עם פמברוליזומאב יימשך עד שנתיים (18 עירויים במחזורי טיפול של 6 שבועות) ולתקופה ארוכה יותר עם רגורפניב.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן כבד ראשוני מתקדם או גרורתי, לאחר טיפול במעכבי נקודת בקרה אימונולוגית של הקולטן PD-1/PD-L1
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    05/01/2021
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
    NCT04696055
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע אחת משולבת: 1. Pembrolizumab פמברוליזומאב: 400 מ"ג כל 6 שבועות עירוי תוך ורידי 2. Regorafenib רגורפניב: טבליות במתן פומי, 90 מ"ג (30 מ"ג כפול 3) ואחר כך 120 מ"ג (30 מ"ג כפול 4)

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Stivarga סטיוורגה + Keytruda קיטרודה
    שם מוצר גנרי
    Regorafenib BAY73-4506 + Pembrolizumab
    צורת מתן
    פומי,תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    14
    מספר המשתתפים בעולם
    119
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    במהלך תקופת המחקר המטופלים יעברו את ההערכות וההליכים הבאים: 1. איסוף נתונים דמוגרפיים 2. היסטוריה רפואית וטיפול תרופתי נלווה כולל טיפול אנטיסרטני טרם כניסה למחקר 3. איסוף מידע על הגידול: מאפייני סרטן בסיסיים כולל סוג סרטן, מיקום הגידול הראשוני, היסטולוגיה, שלב הגידול בעת הכניסה למחקר, תאריך האבחנה של הגרורות הראשונות, נוכחות גרורות (למשל כבד, ריאה, מוח או עצם), התקדמות הסרטן, טיפולים קודמים לסרטן 4. בדיקה גופנית מלאה 5. מדידת סימנים חיוניים: דופק, חום, ריווי חמצן בדם ולחץ דם 6. לקיחת תרשים א.ק.ג. 7. בדיקת הריון בדם או בשתן לנשים בעלות פוטנציאל להרות 8. איסוף דגימות שתן 9. לקיחת דגימות דם 10. הערכת המצב התפקודי: החולה ישאל מספר שאלות בכדי לקבוע את יכולתו לבצע פעולות יום-יומיות, התקדמות המחלה והשפעתה על חיי היום יום של החולה. 11. סריקות טומוגרפיה ממוחשבת (CT) / תהודה מגנטית (MRI) , עם חומר ניגוד 12. ביופסיית מחט או ביופסיה ניתוחית בתנאי שלא קיימת רקמת גידול שמורה שנלקחה לפני כניסת החולה למחקר.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}