תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ריאות
ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
21/07/2020
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    סרטן ריאה מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) מתקדם מקומי או גרורתי הוא אחד הסוגים הנפוצים ביותר של סרטן ריאות. הסרטן נחשב למתקדם כאשר הוא התפשט לאזורים אחרים בגוף. תסמינים של מצב זה כוללים, בין השאר, קוצר נשימה, ירידה במשקל ושיעול דמי. מעכבי טירוזין קינאז (TKI) המעכבים קולטנים של גורם צמיחה אפידרמלי (EGFR) הם טיפול הקו הראשון (העיקרי) הסטנדרטי כיום ב-NSCLC המאריכים את ההישרדות ללא התקדמות המחלה (המוגדרת כמשך הזמן מתחילת הטיפול ועד להחמרת סרטן) ומעלים את שיעור ההישרדות הכללית (המוגדרת כמשך הזמן בו המשתתפים חיים מאז תחילת הטיפול בסרטן). עם זאת, פיתוח עמידות לטיפול קו ראשון ב-EGFR TKI הפך להיות הגורם העיקרי לכישלון הטיפול, מה שיצר אתגרים חדשים בפיתוח טיפול לחולים עם NSCLC. במחקר זה מתכננים החוקרים לשלב שני טיפולי מחקר,JNJ-61186372 (אמיבנטמב [amivantamab]) ו-JNJ-73841937 (לזרטיניב [lazartinib ]). אמיבנטמב הוא נוגדן חדשני המכוון לתקוף מספר מסלולי התנגדות של EGFR TKI והוכח כמפסיק את צמיחת NSCLC שעבר מוטציית EGFR.

    לזרטיניב הוא EGFR TKI הניתן למטופלים עם NSCLC אשר לגידולים שלהם יש מוטציות EGFR. החוקרים משערים כי שילוב של אמיבנטמב עם לזרטיניב, שהינו EGFR TKI, ידכא את התפתחותם של מנגנוני התנגדות ויוכח כגישה יעילה לשיפור טיפול הקו הראשון ב-NSCLC מתקדם. שילוב תרופות זה (זרוע A) ייבדק כנגד אוסימרטיניב (osimertinib) (זרוע B), שהינו הסטנדרט הנוכחי לטיפול ב EGFR TKI. זרוע שלישית (זרוע C) תבדוק את פעילותו של טיפול חד-תרופתי בלזרטיניב (lazertinib), EGFR TKI חדשני שבמחקר שלב 2 נראה יעיל לפחות כמו אוסימרטיניב. בקצרה, החוקרים מבקשים ללמוד עד כמה שילוב הטיפולים הזה יכול להיטיב את עצירת התפתחותם של גידולי NSCLC בהשוואה לטיפול קו ראשון ב-NSCLC בשם אוסימרטיניב. מחקר זה יכלול את השלבים הבאים: שלב סינון: המשתתפים יעברו סינון שיימשך עד 28 ימים במטרה לבדוק אם הם מתאימים להשתתפות במחקר.

    שלב טיפול: המשתתפים ישובצו לטיפול המחקר ביחס של 1:2:2 בזרועות A, B ו-C, בהתאמה. זאת אומרת שעבור כל שני משתתפים שישובצו בזרועות A ו-B, משתתף אחד ישובץ בזרוע C. הם ימשיכו לקבל את טיפול המחקר במחזורים של 28 ימים אלא אם כן הסרטן שלהם יחמיר או שהם יבקשו לפרוש מהמחקר. המשתתפים יקבלו שילוב של אמיבנטמב במינון 1,050 מ"ג או 1,400 מ"ג, כתלות במשקל גופם, ולזרטיניב במינון 240 מ"ג (זרוע A); אוסימרטיניב במינון 80 מ"ג ופלצבו תואם ללזרטיניב (זרוע B); לזרטיניב במינון 240 מ"ג ופלצבו תואם לאוסימרטיניב (זרוע C). המשתתפים שישובצו בזרועות B ו-C ורופאיהם לא ידעו אילו משני הטיפולים (אוסימרטיניב או לזרטיניב) הם מקבלים.

    במהלך המחקר, המשתתפים יעברו הערכות ובדיקות שונות, כולל בדיקות דם, בדיקות עיניים, בדיקות גופניות, מדידות סימנים חיוניים (כגון קצב דופק, לחץ דם וחום גוף), אלקטרוקרדיוגרם (אק"ג) וימלאו שאלונים. בנוסף לכך, החוקרים יבצעו צילומים בתוך הגוף באמצעות שימוש בהדמיית טומוגרפיה ממוחשבת (CT) או דימות תהודה מגנטית (MRI) כדי להעריך אזורים של NSCLC מתקדם מקומי או גרורתי. תופעות הלוואי שידווחו על ידי המשתתפים יתועדו במהלך המחקר. דגימות דם יילקחו במספר נקודות זמן כדי להבין כיצד הגוף מגיב לטיפולים.שלב מעקב: משתתפים שיפסיקו את השתתפותם במחקר מכל סיבה שהיא יהיו במעקב מידי 3 חודשים כדי לאסוף מידע אודות טיפולים נוגדי סרטן שקיבלו לאחר השתתפותם במחקר ואודת מצב הסרטן שלהם. שלב זה יימשך עד למוקדם מבין הבאים: סיום המחקר, מוות, אובדן הקשר עם המשתתף לצורך מעקב או פרישת המשתתף. המחקר עשוי להמשך עד 5 שנים.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    מטופלים עם סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים, מתקדם מקומית או גרורתי.
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    21/07/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT04487080
    זרועות מחקר

    זרוע 1: אמיבנטמב (1,050 מ"ג למשקל גוף נמוך מ-80 ק"ג ו-1,400 מ"ג למשקל גוף של 80 ק"ג ומעלה, בהזרקה לווריד פעם בשבוע במשך 4 השבועות הראשונים ולאחר מכן פעם בשבועיים) ולזרטיניב (240 מ"ג דרך הפה, פעם ביום).

    זרוע 2: אוסימרטיניב (80 מ"ג דרך הפה, פעם ביום) ופלצבו תואם ללזרטיניב פעם ביום

    זרוע 3: לזרטיניב (240 מ"ג דרך הפה, פעם ביום) ופלצבו תוארם לאוסימרטיניב פעם ביום

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    אמיבנטמב  ולזרטיניב - טרם נקבע, אוסימרטיניב  - טגריסו
    שם מוצר גנרי
    אמיבנטמב  ולזרטיניב - טרם נקבע ואוסימרטיניב
    צורת מתן
    פומי,תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    23
    מספר המשתתפים בעולם
    1000
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    1. סקירת היסטוריה רפואית - בריאותך בהווה ובעבר, כולל אבחנות, ניתוחים ו/או הליכים, מצבים או תסמינים. 2. פרטים דמוגרפיים ומאפייני המחלה - יבדקו ויאשרו פרטים מסוימים לגבי הגיל, המגדר, המוצא האתני והגזע שלך. בנוסף, פרטים על מחלתך כגון סוג הגידול, דרגתו, תאריך האבחנה, פרטים של מחלות סרטן קודמות, וטיפולים קודמים שקיבלת למחלת הסרטן. 3. רמת התפקוד- תשאל על תסמינים של מחלת הסרטן שלך , ועל יכולתך לבצע פעילויות יומיומיות. 4. סקירת תרופות - תשאל על תרופות כלשהן שאתה נוטל. 5. בדיקה גופנית - בדיקה גופנית כללית ובנוסף ימדדו גם גובה ומשקל. 6. סימנים חיוניים- ימדדו חום גוף, קצב לב, קצב נשימה, ריווי חמצן (שהוא כמות החמצן בדמך), לחץ דם. 7. סקירת תופעות לוואי - תשאל על תופעות לוואי (תופעות לוואי הן תגובות לא צפויות או בלתי רצויות, שעשויות להתרחש מנטילת תרופה או ביצוע הליך). 8. אק"ג (אלקטרוקרדיוגרמה) - מראה פעילות הלב. 9. MRI מח (דימות תהודה מגנטית)- צילום תמונה של פנים הראש שלך.

    10. סריקת CT (סריקת טומוגרפיה ממוחשבת) או MRI - מצלמים תמונה של פנים הגוף שלך. 11. אקוקרדיוגרם (אקו לב) או סריקת מוגה (Multi-Gated - Acquisition) - כדי לבדוק את בריאות הלב שלך. 12. בדיקות דם לניטור בריאותך הכללית. 13. דגימת שתן - לניטור בריאותך הכללית ולבדיקת הריון. 14. שאלונים - תקבל סדרת שאלונים כדי להשיב לגבי איך שאתה מרגיש באמצעות מכשיר אלקטרוני הדומה לטלפון חכם או טבלט אלקטרוני. 15. הערכת התקדמות תסמינים - בדיקת תסמינים קיימים וחדשים הקשורים למחלת הסרטן שלך. 16. הישרדות והטיפולים הבאים נוגדי סרטן - לאחר סיום המחקר תשאל על מצב בריאותך ותרופות חדשות שאתה נוטל למחלת הסרטן.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}