תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ריאות
ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
07/07/2020
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    על אף שהטיפול העיקרי בסרטן ריאות מסוג NSCLC הניתן להסרה בניתוח בשלב מוקדם (שלבים I עד III) הוא ניתוח מרפא, הפרוגנוזה עבור מטופלים שטופלו בניתוח בלבד נשארת ירודה. למטופלים עם NSCLC בשלב IIA פתולוגי יש סיכוי הישרדות של 65% ב-60 חודשים, שיורד ל-41% עבור NSCLC בשלב IIIA. במסגרת טיפול זו, ישנם מספר גורמים שהופכים את הטיפול הניאואדג'ובנטי למועיל: טיפול מוקדם יותר במחלה מיקרו-גרורתית, הפחתת נטל הגידול, הערכה של רגישות הגידול בגוף החי, מניעה של זריעת הגידול בעת הניתוח והיענות משופרת אפשרית לטיפול. על פי הנחיות הרשת הלאומית המקיפה לסרטן (NCCN), כימותרפיה היא הטיפול הניאואדג'ובנטי המומלץ היחיד עבור מטופלים עם NSCLC בשלב II-III (ללא תלות בסטטוס מוטציית EGFR), ועל אף שמספר מחקרים הדגימו תוצאות מעודדות הקשורות לתועלת הקלינית של טיפול זה, עדיין דרוש שיפור נוסף.

    כתוצאה מכך, על אף שאין כיום טיפולים מאושרים במעכב EGFR-טירוזין קינאז (TKI) לשימוש במסגרת הטיפול הניאואדג'ובנטי במטופלים חיוביים למוטציית EGFR (EGFRm), הושגו עדויות אחרונות שמעידות על כך כי טיפול ניאואדג'ובנטי עם EGFR-TKI, יכולים להגיע לתוצאות משמעותיות מבחינה קלינית במטופלים עם NSCLC EGFRm, הן מבחינת תגובת הגידול והן מבחינת ההישרדות. יתר על כן, במחקר ADAURA פאזה 3 באוסימרטיניב כטיפול אדג'ובנטי הוסרה הסמיות מוקדם מהצפוי בעקבות המלצת IDMC, זאת בהתבסס על קביעתם ליעילות מכרעת בהשוואה לפלצבו. זו התרופה המכוונת הראשונה במחקר עולמי שהראתה התקדמות משמעותית ומובהקת סטטיסטית בהשרדות ללא מחלה עם טיפול אדג'ובנטי בחולי NSCLC לאחר ניתוח.

    בהינתן נתונים חיוביים אלה של אוסימרטיניב כטיפול אדג'ובנטי, וכן הנתונים הראשוניים שהושגו בטיפולים מכוונים של EGFR-TKI במסגרת המחלה המוקדמת, בנוסף לנתונים המשכנעים לטובת אוסימרטיניב במסגרת הטיפול המתקדם בהשוואה לטיפול הכימותרפיה המקובל (SoC) ולעומת הטיפולים המקובלים ב-EGFR-TKI (ארלוטיניב וגפיטיניב) במסגרת קו ראשון ,ישנו רציונל חזק להציע כי אוסימרטיניב עשויה לספק תועלת קלינית במסגרת הטיפול הניאואדג'ובנטי עבור מטופלי EGFRm.

    התקופה הצפויה למשך הטיפול והמעקב: משתתפים יקבלו 3 מחזורים של כימותרפיה (3 שבועות כל מחזור), או 9 שבועות של טיפול באוסימרטיניב, או 9 שבועות של טיפול משולב. לאחר הטיפול יעברו ניתוח להסרת הגידול וטיפול אדג'ובנטי לפי הפרוטוקולים הטיפוליים המאושרים. יעשה מעקב של משתתפי המחקר עבור חזרת מחלה ו/או מוות המטופל 12 שבועות לאחר הניתוח ואחרי זה כל 24 שבועות עד להשלמת 5 שנים.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    לקבוע את היעילות של אוסימרטיניב כטיפול יחידני או בשילוב עם כימותרפיה בהשוואה לכימותרפיה בלבד, כטיפול ניאואדג'ובנטי.
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    אסותא; בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    07/07/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    משתתפים במחקר יגויסו לאחד משלוש זרועות מחקר עבור הטיפול הנאואדג'ובנטי. זרוע 1: אוסימרטיניב + כימותרפיה זרוע 2: כימותרפיה לבד זרוע 3: אוסימרטיניב לבד לאחר הטיפול הנאואדג'ובנטי, המשתתפים יעברו ניתוח להסרת הגידול ויקבלו טיפול אדג'ובנטי לפי החלטת החוקר.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    tagrisso
    שם מוצר גנרי
    osmertinib
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    6
    מספר המשתתפים בעולם
    351
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    נשים וגברים מעל גיל 18 שאובחנו עם סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים הניתן להסרה מלאה וחיובי למוטציה ב-EGFR.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}