תחום: קרדיולוגיה
מצב רפואי: אי ספיקת לב
אשקלון; ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
03/10/2019
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    מטרת הניסוי: לקבוע האם טיפול בפטירומר לנבדקים אשר פיתחו היפרקלמיה בעודם מקבלים תרופות RAASi יגרום להמשך הטיפול בתרופות RAASi בהתאם להנחיות הטיפול באי ספיקת לב (HF) ובכך יפחית את ההיארעות של מדד ההערכה המשולב של אירועי מוות קרדיו-וסקולרי (CV) ואשפוז קרדיו-וסקולרי בהשוואה לטיפול בפלצבו. אנו משערים שפטירומר יכול לשמש לטיפול בהיפרקלמיה המתפתחת במטופלי HFrEF בסיכון גבוה בעודם מקבלים טיפול במעכבי RAAS. אנו מצפים כי הטיפול יגרום לדבקות משופרת בקו המנחה את טיפול ה-RAASi, ואנו מצפים להפחתה בתחלואה קרדיווסקולרית ובאשפוז עקב אירועים קרדיווסקולריים בהשוואה לטיפול המקובל הנוכחי המטפל בהיפרקלמיה במטופלים אלו, הכולל הפחתת או הפסקת מינון ה-RAASi. לכן, המחקר הנוכחי, מחקר בינלאומי, רב-מרכזי, כפול-סמיות, מבוקר פלצבו, בהפסקת טיפול אקראית, בקבוצות מקבילות שבו משתתפים נבדקים עם HFrEF אשר פיתחו היפרקלמיה (K+ >5.0 מיליאקוויוולנט/ליטר בסרום) בעודם מטופלים בתרופות RAASi, מתוכנן לקבוע האם טיפול בפטירומר יגרום לדבקות טובה יותר בקו המנחה לטיפול HF ובכך יפחית את

    ההישנות של אשפוזים בגין אירועים קרדיווסקולריים ומוות עקב אירועים קרדיווסקולריים בהשוואה לטיפול בפלצבו.

    המחקר ימשיך עד להתרחשות המספר הנדרש של אירועי מדד ההערכה המרוכב. משך המחקר לנבדקים פרטניים ישתנה, כתלות בשיעור ההיארעות של אירועי מדד ההערכה המרוכב. בהינתן ההנחות ברקע של תכנון המחקר, צבירת המספר הדרוש לאירועי מדד ההערכה המרוכב צפויה להתרחש לאחר כ-2.5 שנים. נבדקים אשר יפסיקו מוקדם את הטיפול בפטירומר/פלצבו ישארו במחקר לאיסוף נתוני אירועי מדד ההערכה המרוכב, ויקבלו את הטיפול הרגיל. ביקור סינון ושלב ההרצה (סמיות יחידה): בביקור הסינון, נבדקים אשר עומדים בקריטריונים להתאמה להשתתפות יגויסו לשלב ההרצה. מטרת שלב ההרצה היא טיפול באשלגן בנסיוב עם פטירומר כדי לאפשר אופטימיזציה של תרופות ה-RAASi (כולל התחלת MRA אם לא מתקבל עדיין MRA). כל הנבדקים העומדים בקריטריוני ההתאמה להשתתפות עבור שלב ההרצה (סמיות יחידה) יתחילו את הטיפול בפטירומר (חפיסה אחת/יום). נבדקים שלהם בסינון שני ערכי אשלגן מעל 5.0 mEq/ליטר נחשבים כהיפרקלמיים; מטופלים אלו יתחילו טיפול בפטירומר כאשר יתאימו לשלב ההרצה (כלומר, באותו יום בו הם עומדים בקריטריונים של ההרצה או ביום שלמחרת). ).

    כל הנבדקים האחרים נחשבים נבדקים עם רמת אשלגן תקינה ועליהם להתחיל את הטיפול בפטירומר בביקור שבוע 1 של ההרצה. שלב הטיפול (סמיות כפולה): לאחר שלב ההרצה (סמיות יחידה), נבדקים מתאימים יעברו הקצאה אקראית ביחס של 1:1, לטיפול כפול סמיות עם פטירומר או פלצבו; נבדקים שעברו הקצאה אקראית יתחילו עם הטיפול שהוקצה להם (פטירומר או פלצבו), בסמיות כפולה, תוך שימוש באותו מספר החפיסות אשר התבסס עבור פטירומר בסיום שלב ההרצה, וימשיכו את משטר ה- ACEi/ARB/ARNi וה-MRA אשר ניתן להם בסיום שלב ההרצה. לאחר ההקצאה האקראית, רמת האשלגן בנסיוב תימדד לפני התחלת הפטירומר/פלצבו שהוקצו, בסמיות כפולה, ביום 1 של הטיפול/קו ההתחלה (אם לא נמדדה כבר באותו היום), ובכל ביקור עוקב במהלך שלב הטיפול. דגימות ייאספו לכל הפחות בכל ביקור מתוכנן, למדידת אשלגן וקריאטינין בנסיוב (לחישוב eGFR). תוצאות המדווחות על ידי המטופל יוערכו באמצעות שאלון KCCQ ושאלון EQ-5D-5L. עיין בלוח זמני האירועים לפרטים מלאים אודות ההליכים והערכות המעבדה הנדרשים על פי הפרוטוקול בביקורים הרלוונטיים.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    היפרקלמיה בנבדקים המקבלים תרופות המעכבות את מערכת הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון (RAASi) לטיפול באי-ספיקת לב.
    איזור גאוגרפי
    אשקלון; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה הר הצופים; בית חולים ע"ש קפלן; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי זיו, צפת; מרכז רפואי לגליל; מרכז רפואי ע"ש א. וולפסון; מרכז רפואי ע"ש אסף הרופא, צריפין; מרכז רפואי ע"ש בני ציון; מרכז רפואי ע"ש ברזילי; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש הלל יפה; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    03/10/2019
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    לאחר שלב ההרצה, הנבדקים יעברו הקצאה אקראית ביחס של 1:1 להמשך הטיפול עם פטירומר (קבוצת הפטירומר) או להפסקת הטיפול עם פטירומר (קבוצת הפלצבו).

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Veltassa
    שם מוצר גנרי
    Patiromer
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    65
    מספר המשתתפים בעולם
     
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    לספר לרופא המחקר אם יש לך אלרגיות כלשהן, כולל אלרגיות לתרופות. אם אינך בטוח, שאל את הרופא העיקרי שלך. להגיע לכל הביקורים שנקבעו ולהשתתף בביקורים טלפוניים במקרה הצורך. ליטול את תרופת המחקר ואת תרופת ה-RAASi שלך לפי ההוראות. להחזיר תרופת מחקר שלא נעשה בה שימוש ואת החפיסות והמכלים המשומשים ואלו שלא נעשה בהם שימוש בהתאם להוראות צוות המחקר. לעקוב אחר הנחיות רופא המחקר לגבי האפשרות להמשיך ליטול את תרופות המרשם הרגילות שלך, או תרופות אחרות ללא-מרשם, במהלך תקופת המחקר. לא תוכל לאכול, לעשן או להתאמן במשך 30 דקות מרגע לקיחת המדדים החיוניים שלך, ויהיה עליך לנוח (לשבת בשקט) למשך 5 דקות לפני לקיחת המדדים החיוניים. להודיע לרופא המחקר על כל שינוי בתרופות הנוכחיות שלך, על כל מחלה או פציעה, על תופעות לוואי לא צפויות או מדאיגות או על בעיות שהתעוררו במהלך המחקר. להודיע לרופא המחקר אם בכוונתך לעבור ניתוח אלקטיבי או כל טיפול או הליך רפואי אחר. להמשיך ולבקר באופן סדיר את הרופא העיקרי שלך או כל רופא מומחה אחר שביקרת אצלו לפני התחלת המחקר, מכיוון שההשתתפות במחקר אינה מחליפה את הטיפול הרפואי השגרתי.

    לוודא שתרופת המחקר נשמרת הרחק מהישג ידם של ילדים ואנשים עם יכולת מוגבלת לקרוא או להבין. אתה האדם היחיד שאמור ליטול את תרופת המחקר. ליצור קשר עם רופא המחקר אם יהיו לך שאלות כלשהן לגבי המחקר יש להשתמש באמצעי אמין למניעת היריון במהלך המחקר ובמשך 4 שבועות לאחר טיפול המחקר. אם נכנסת להיריון או אם בת הזוג שלך נכנסה להיריון במהלך השתתפותך במחקר, על המטול לספר על כך לרופא המחקר בהקדם האפשרי.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}