תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שד
דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
21/06/2018
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    זהו מחקר עבור מטופלים עם סרטן שד ER +/ HER2- בסיכון גבוה ובשלב מוקדם. המחקר כולל טיפול בפמברוליזומאב בשילוב כימותרפיה לעומת פלצבו עם כימותרפיה בתור טיפול טרום ניתוחי, שאחריו טיפול בפמברוליזומאב עם טיפול אנדוקריני לעומת פלצבו בתור טיפול לאחר הניתוח. ואולם, סרטן שד ER +/ HER2- הוא מחלה הטרוגנית, וכולל תת אוכלוסייה בסיכון גבוה להישנות ועם תוצאות גרועות בטווח הארוך. תת אוכלוסייה זו של סרטן שד ER +/ HER2- דומה יותר בהתנהגותה לסרטן שד השלילי לשלושת הסמנים (TNBC), ולכן היא מייצגת צורך רפואי שטרם קיבל מענה למחקר יש פוטנציאל לבסס גישה חדשה לטיפול, שתוביל לשיפור בתוצאות בטווח הארוך ואולי לשיעורי החלמה גבוהים יותר עבור אוכלוסייה של מטופלים עם סרטן שד ER+/HER2- אגרסיבי בשלב מוקדם.

    במחקר זה פמברוליזומאב נבדקת לסרטן שד. תרופה זו לא אושרה לטיפול בסרטן שד, אך אושרה לטיפול בסוגים אחרים של סרטן. הכימותרפיות שבהן ישתמשו במחקר זה (פקליטקסל, דוקסורוביצין, וציקלופוספאמיד) מאושרות, ונמצאות בשימוש נרחב, לטיפול בסוג סרטן השד במחלה הנחקרת. טיפול אנדוקריני מאושר גם כן לטיפול בסוג סרטן שד זה. החולה יקבל טיפול אדנוקריני כחלק מהטיפול במהלך המחקר. השימוש בתרופות אלה ביחד עם פמברוליזומאב הוא ניסיוני.

    מטרות המחקר הן: - לבדוק את הבטיחות של תרופת המחקר, פמברוליזומאב (MK-3475) עם סוגים מסוימים של כימותרפיה וטיפול אנדוקריני. - לבדוק באיזו מידה פועלת תרופת המחקר, פמברוליזומאב, כאשר היא משולבת עם כימותרפיה וטיפול אנדוקריני, בהשוואה לטיפולים אלה לבדם, לטיפול בסוג סרטן השד . - לראות אם שילוב תרופת המחקר עם כימותרפיה יפיק תוצאה טובה יותר בניתוח, בהשוואה לטיפולים אלו בלבד. - לראות אם שילוב תרופת המחקר עם כימותרפיה וטיפול אנדוקריני מונע ממחלת הסרטן להישנות מוקדם יותר (אם בכלל), בהשוואה לטיפולים אלו בלבד. - לראות אם שילוב תרופת המחקר עם כימותרפיה וטיפול אנדוקריני עוזר לחיות זמן רב יותר, בהשוואה לטיפולים אלו בלבד. - לראות כיצד הגוף מתמודד עם תרופת המחקר

    השתתפות במחקר תמשך כ-12 שנים. כאשר יפסק הטיפול פמברוליזומאב או פלצבו, ימשיך המטופל לבקר אצל רופא המחקר בזמן שיקבל טיפול אנדוקריני, במשך עד 10 שנים. יתבקש להגיע למרפאה: -כל שלושה חודשים במשך 3 השנים הראשונות -כל שישה חודשים במשך השנתיים הבאות (שנים 4 ו-5) -כל 12 חודשים במשך 7 השנים הבאות

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    בסרטן שד בסיכון גבוה ובשלב מוקדם, החיובי לקולטן לאסטרוגן ושלילי לקולטן לגורם גדילה אפידרמלי אנושי 2 (ER+/HER2-)
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    אסותא; בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים המרכזי בעמק; בית חולים ע"ש קפלן; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי; מרפאה לבריאות הנפש, בי"ח המשפחה הקדושה, נצרת
    תאריך אישור הניסוי
    21/06/2018
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03725059
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע 1: פמברוליזומאב (K) Q3W + פאקליטאקסל (X) QW למשך ארבעה מחזורי טיפול (טיפול 1), ולאחר מכן פמברוליזומאב + דוקסורוביצין (A) או אפירוביצין (E) + ציקלופוספאמיד (C) למשך ארבעה מחזורי טיפול (טיפול 2). בהתאם לשיקול דעתו של החוקר, אפשר לתת את משטר הטיפול AC/EC פעם בשבועיים (Q2W; טיפול צפוף) או Q3W.

    זרוע 2: פלצבו (P) Q3W + פאקליטאקסל (X) QW למשך ארבעה מחזורי טיפול (טיפול 1), ולאחר מכן פלצבו + דוקסורוביצין (A) או אפירוביצין (E) + ציקלופוספאמיד (C) למשך ארבעה מחזורי טיפול (טיפול 2). בהתאם לשיקול דעתו של החוקר, אפשר לתת את משטר הטיפול AC/EC Q2W (טיפול צפוף) או Q3W.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    פמברוליזומאב
    שם מוצר גנרי
    Keytroda
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    50
    מספר המשתתפים בעולם
    1140
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    לבקר אצל רופא המחקר לפי ההנחיות. ליטול את הטיפול האנדוקריני בהתאם להנחיות. להיות זמין ליצירת קשר למעקב במהלך המחקר .

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}