תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: קרצינומה של תאי כליה
מרכז; צפון
תכשיר רפואי
03/10/2017
סיים לגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיים לגייס
    תקציר המחקר

    מחקר זה מתבצע במטופלים עם סרטן הכליה שלא טופלו בעבר (קרצינומה של תאי כליה, סוג תא בהיר). התרופות ניבולומאב וקבוזנטיניב מאושרות על ידי רשויות הבריאות של ארהundefinedב ( FDA) לטיפול בחולי סרטן כליה מתקדמים שטופלו בעבר בתכשירים אחרים של טיפול מקובל, וכיום שתיהן נחשבות כטיפול מקובל עבור אוכלוסיית חולים זו. התרופה איפילימומאב שאושרה עבור מחלות אחרות כגון מלנומה, לא אושרה עדיין עבור קרצינומה של הכליות. סוניטיניב היא תרופה ישנה יותר שאושרה בעולם לטיפול בסרטן כליה מתקדם, ושימשה במשך שנים רבות לטיפול בחולים עם סרטן כליות מתקדם. ניבולומאב ואיפילימומאב הם סוגים של אימונתרפיה הנחקרים בכדי לראות האם הם יאפשרו למערכת החיסונית של הגוף לפעול כנגד התאים הסרטניים. אימונותרפיה פועלת באמצעות עידוד מערכת החיסון של הגוף לתקוף את התאים הסרטניים.

    מטרת המחקר הנוכחי היא לבחון את היעילות (עד כמה טוב פועלת התרופה), הבטיחות והסבילות של ניבולומאב בשילוב עם קבוזנטיניב (שני טיפולי מחקר) או ניבולומאב ואיפילימומאב בשילוב עם קבוזנטיניב (שלושה טיפולי מחקר) בהשוואה לסוניטיניב, טיפול מקובל המוכר היטב.

    התקופה הצפוייה: בזרוע ניבולומאב בשילוב עם קבוזנטיניב: הטיפול עם ניבולומאב מופסק לאחר מקסימום שנתיים. הטיפול עם קבוזנטיניב עשוי להימשך כל עוד הטיפול יעיל ואפשרי מבחינת טובת המטופל. בזרוע ניבולומאב בשילוב עם איפילימומאב וקבוזנטיניב: הטיפול עם ניבולומאב מופסק לאחר מקסימום שנתיים. הטיפול עם איפילימומאב מופסק לאחר מקסימום 4 מנות. הטיפול עם קבוזנטיניב עשוי להימשך כל עוד הטיפול יעיל ואפשרי מבחינת טובת המטופל. זרוע סוניטיניב: הטיפול עם סוניטיניב עשוי להימשך כל עוד הטיפול יעיל ואפשרי מבחינת טובת המטופל

    ההליכים השונים בתקופת הניסוי: המחקר כולל שלושה שלבים: מיון, טיפול ומעקב. בשלב המיון, הנמשך כחודש, נבדקת ההתאמה של החולים לתנאי ההכללה במחקר. נבדקת ההיסטוריה הרפואי, התרופות, המצב הגופני, תסמיני המחלה מתבצעות בדיקות א.ק.ג. ואקו של הלב, נלקחות בדיקות דם לספירות, כימיה בדם, לתפקוד בלוטת בתריס, למחלות נגיף הכבד ול- HIV (איידס). ייבדקו דגימות הביופסיה שנעשו או שתלקח ביופסיה חדשה. תבוצע בדיקת סי.טי. או אם.אר.איי של אזורי המחלה. בשלב הטיפול ינתנו תרופות המחקר וכל משתתף יעבור המהלך התקופה סדרת בדיקות בכל ביקור שיכללו בדיקות גופניות, בדיקות דם ושתן, א.ק.ג. ובדיקות סי.טי. או אם.אר.איי לפי פרוטוקול הניסוי. במקרה של החמרת המחלה יתכן ותילקח ביופסיה נוספת של הגידול. בתקופת המעקב יתבצעו בדיקות בדומה לבדיקות בתקופת הטיפול אך ללא מתן טיפול בתרופת המחקר.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    חולים עם קרצינומה של תאי הכליה מתקדמת או גרורתית שלא קיבלו טיפול קודם
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    03/10/2017
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע 1: טיפול עם ניבולומאב בשילוב עם קבוזנטיניב

    זרוע 2: טיפול עם ניבולומאב בשילוב עם איפילימומאב וקבוזנטיניב

    זרוע 3: טיפול עם סוניטיניב

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    1. אופדיבו 2. ירבוי 3. קבומטקס 4. סוטנט
    שם מוצר גנרי
    1. ניבולומאב 2. איפילימומאב 3. קבוזנטיניב 4. סנטיניב מאלאט
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    16
    מספר המשתתפים בעולם
    1300
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    בדיקת א.ק.ג., בדיקת אקו של הלב, בדיקות דם (ספירות, כימיה, בלוטת התריס, מחלות נגיפיות), בדיקות שתן, תתכן ביופסיה נוספת של הגידול, בדיקות סי.טי או אם.אר.אי שלאיזור הגידול

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}