תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שד
מרכז; תל – אביב
תכשיר רפואי
23/04/2017
סיום מחקר
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיום מחקר
    תקציר המחקר

    ניסוי לא השוואתי, רב-מרכזי, גלוי-תווית בשלב 2, בן שתי קבוצות, להערכת היעילות והבטיחות של מתן אלפליסיב (Alpelisib) ביחד עם פולבסטרנט או לטרוזול, עבור אנשים עם סרטן שד מתקדם, עם מוטציה/ות בגן PIK3CA, HR+ ושלילי ל-HER2 שהתקדם במהלך או לאחר טיפול באמצעות עיכוב CDK 4/6. בניסויים טרום-קליניים וקליניים על סרטן שד HR+, אלפליסיב הדגימה השפעות נוגדות גידול סינרגיסטיות כששולבה עם טיפול אנדוקריני (למשל לטרוזול). השילוב של לטרוזול עם אלפליסיב נקבע כבטוח, עם רעילויות הפיכות. פעילות קלינית נצפתה ללא קשר למצב המוטציות בגן PIK3CA, אם כי תועלת קלינית נצפתה בשיעור גבוה יותר בחולים עם גידולים בעלי מוטציה ב-PIK3CA. תוצאות של ניסוי ביוזמת חוקר (IIT) בשלב 1ב', שחקר את השילוב של אלפליסיב + לטרוזול עבור חולות סרטן שד גרורתי HR+ ושלילי ל-HER2 שטופלו בעבר, סיפק ראיות לכך שמתן אלפליסיב עם לטרוזול הוא בטוח, נסבל ופעיל עבור חולות במצב בלות (לפי הגדרת פרוטוקול הניסוי, בקריטריון הכללה מספר 4) עם סרטן שד גרורתי עם קולטנים לאסטרוגן ושלילי ל-HER2 שעמיד לטיפול אנדוקריני

    מטרתו של ניסוי זה היא להעריך את היעילות והבטיחות של טיפול באמצעות אלפליסיב בתוספת לטיפול אנדוקריני (פולבסטרנט או לטרוזול) עבור חולי סרטן שד מתקדם עם מוטציה/ות בגן PIK3CA, חיובי לקולטני הורמונים (HR+) ושלילי ל-HER2 שהתקדם לאחר טיפול באמצעות עיכוב CDK 4/6 בשילוב עם תרופות מעכבות ארומטז או פולבסטרנט.

    במהלך תקופת הטיפול, המטופל יתבקש להגיע למרפאת הניסוי 3 פעמים בחודש הראשון, פעמיים בחודש השני ולפחות פעם אחת בחודש עד סיום השתתפותו - כ-29 פעמים במהלך 25 חודשים. כל המשתתפים יהיו במעקב אחר הישרדות כל 3 חודשים, ללא קשר לסיבה להפסקת הטיפול (למעט ביטול הסכמה או אובדן למעקב) עד מותם, אבדן למעקב, ביטול הסכמה למעקב הישרדות או סיום הניסוי. לצורך 2PFS, התקדמות המחלה תיקבע לפי הערכת החוקר את התקדמות המחלה במהלך קו הטיפול הבא. הביקורים יימשכו מספר שעות עד יום שלם. זה יהיה תלוי בבדיקות שיהיה צריך לבצע.

    המטופל ישובץ לאחת משתי קבוצות הטיפול של הניסוי. השיבוץ יהיה לפי הטיפול הקודם שקיבל. קבוצה א תקבל אלפליסיב בבליעה, במינון של 300 מיליגרם ביום, ביחד עם 500 מיליגרם של פולבסטרנט בזריקה לתוך שריר. זריקת הפולבסטרנט תנתן במרפאת הניסוי בימים 1 ו-15 של מחזור הטיפול הראשון. לאחר מכן תנתן הזריקה בימי 1 של כל מחזור נוסף. כל מחזור יימשך 28 ימים. קבוצה ב תקבל אלפליסיב בבליעה, במינון של 300 מיליגרם ביום, ביחד עם 2.5 מיליגרם ביום של לטרוזול, גם בבליעה.

    קבוצה א' תקבל אלפליסיב בבליעה, במינון של 300 מיליגרם ביום, ביחד עם 500 מיליגרם של פולבסטרנט בזריקה לתוך שריר. זריקת הפולבסטרנט תנתן במרפאת הניסוי בימים 1 ו-15 של מחזור הטיפול הראשון. לאחר מכן תנתן הזריקה בימי 1 של כל מחזור נוסף. כל מחזור יימשך 28 ימים. קבוצה ב' תקבל אלפליסיב בבליעה, במינון של 300 מיליגרם ביום, ביחד עם 2.5 מיליגרם ביום של לטרוזול, גם בבליעה. בחלק או בכל הביקורים במהלך תקופת הטיפול, יבוצעו הבאים: פגישה עם הרופא בדיקה גופנית: משקל, מדידות סימני חיים (לחץ דם, נשימות ודופק) נטילת דגימות דם לבדיקות מעבדה דגימת דם לבדיקת החומר התורשתי "די אן אי" של הגידול שנמצא במחזור הדם בדיקות שתן בדיקות א-ק-ג בדיקת אקו לב או סריקת מוגה של הלב הדמיות בסריקת MRI או CT

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן שד מתקדם, עם מוטציה/ות בגן PIK3CA, HR+ ושלילי ל-HER2 שהתקדם במהלך או לאחר טיפול ע"י עכוב CDK4/6
    איזור גאוגרפי
    מרכז; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    23/04/2017
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
    NCT 03056755
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    קבוצה א': משתתפים שקיבלו כל תרופה מעכבת CDK 4/6 בתוספת כל AI כטיפול מיידי קודם יקבלו אלפליסיב + פולבסטרנט.

    קבוצה ב': משתתפים שקיבלו תרופה מעכבת CDK 4/6 בתוספת פולבסטרנט כטיפול מיידי קודם, יקבלו אלפליסיב + לטרוזול.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    NA
    שם מוצר גנרי
    Alpelisib
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    6
    מספר המשתתפים בעולם
    160
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    פגישה עם הרופא, בדיקה גופנית,נטילת דגימות דם לבדיקות מעבדה, דגימת דם לבדיקת החומר התורשתי (DNA) של הגידול שנמצא במחזור הדם, בדיקות שתן, בדיקת א.ק.ג, בדיקת אקו לב, סקירות MRI ו-CT, בשלב המיון כניסה למחקר ידרשו לתת דגימה גידול מאוחסנת או במידת הצורך דגימת גידול טריה, במהלך המחקר ישנה אופציה ללקיחת ביופסיה טריה אך רק בהסכמת המשתתף לכך.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}