תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: מחלה ורידית חסימתית כתוצאה מהשתלת מח עצם
ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
25/09/2016
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    רקע כללי: מחקר רפואי זה נועד לבדיקתה של תרופה חדשה למניעת מחלה חסימתית של ורידי הכבד (VOD של הכבד) במטופלים העוברים השתלה של תאי גזע המטופויטיים (HSCT), הנמצאים בסיכון גבוה או בסיכון גבוה מאוד להתפתחות VOD של הכבד לאחר VOD .HSCT של הכבד עלולה להיות סיבוך של השתלת מח עצם ו/או תאי גזע, שעלול להיות מסכן חיים. בעיה זו היא תופעת לוואי אפשרית של הכימותרפיה או של משטר ההכנה להשתלה (conditioning regimen) VOD. מאופיינת בנזק לכלי הדם בכבד ולתאי הכבד שסביבם, המוביל לכאב, לאגירת נוזלים ולתפקוד לא תקין של הכבד. מחקר זה מעריך תרופה ששמה דפיברוטיד, למניעה אפשרית של VOD של הכבד (למטופלים שלא אובחנה אצלם VOD) במטופלים מבוגרים ובילדים. התרופות שמקבלים במסגרת טיפול ההשתלה (משטר ההכנה להשתלה) עלולות לעתים לפגוע בכלי הדם הקטנים שבכבד. דפיברוטיד היא צורה מורכבת של דנ"א (DNA, רכיב של החומר הגנטי) המופקת מרקמה של חזיר. מכינים אותה כך שאין סיכון ידוע לזיהום חיידקי מהתרופה.

    כאשר דפיברוטיד ניתנת לבני אדם, נראה שהיא יוצרת אינטראקציה עם מבנים הנמצאים על פני השטח של כלי הדם, הנקראים קולטנים, החיוניים לבקרה על דלקת, קרישת דם ועל יצירת צלקות (פיברוזיס). סבורים כי דפיברוטיד פועלת על ידי עיכוב קרישת דם ודלקת בכלי הדם או על ידי היפוך תהליכים אלו, לשם הגנה על כלי הדם האלו במהלך הטיפול ולשיקום תפקודם התקין. דפיברוטיד פותחה לטיפול ב-VOD של הכבד עם עדויות לליקוי בתפקוד הכליות או הריאות (ידועה גם כ-VOD חמורה) לאחר HSCT, וכיום היא מאושרת ומשווקת באירופה, בישראל, בדרום קוריאה ובארצות הברית, ששם המסחרי "דפיטליו" (Defitelio), לטיפול ב-VOD. המידע ממחקרים אחרים מצביע על כך שדפיברוטיד עשויה לעזור גם למניעת VOD לפני התפתחותה. דפיברוטיד עדיין אינה מאושרת למניעת VOD במטופלים העוברים HSCT, כך שהשימוש בה למניעת VOD הוא ניסיוני.

    מטרת המחקר: המטרה העיקרית של המחקר היא להשוות בין דפיברוטיד לבין הטיפול התומך המיטבי (BSC) מבחינת היעילות במניעת מחלה חסימתית של ורידים (VOD), כפי שהיא מתבטאת בהישרדות ללא VOD עד ליום +30 אחרי HSCT בקרב מטופלים בעלי סיכון גבוה מאוד או סיכון גבוה להתפתחות VOD. התקופה הצפויה : המחקר צפוי להימשך כחמש שנים עם תקופת גיוס שתימשך לפי ההערכה כ-4.5 שנים עד לגיוס מספר המטופלים המרבי, 600 מטופלים, ומשך ההשתתפות של כל מטופל יהיה כשישה חודשים. ההליכים השונים בתקופת הניסוי: סקירת המצב הבריאותי, היסטוריה רפואית, התרופות שניטלות, בדיקה גופנית, משקל, סימנים חיוניים, שאלונים הקשורים לבריאות, בדיקת הריון (אם רלוונטי), בדיקות מעבדה קליניות, אולטראסאונד של הבטן, בדיקת PK, בדיקת ADA, דגימות לסמנים ביולוגיים.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    מניעת מחלה חסימתית של ורידי הכבד
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי; מרכז שניידר לרפואת ילדים
    תאריך אישור הניסוי
    25/09/2016
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT02851407
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע 1 - דפיברוטיד (תרופת המחקר) + התרופות הנחשבות לטיפול התומך המיטבי

    זרוע 2 - התרופות הנחשבות לטיפול התומך המיטבי

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    דפיטליו
    שם מוצר גנרי
    דפיברוטיד
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    מדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    70
    מספר המשתתפים בעולם
    600
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    סקירת המצב הבריאותי, היסטוריה רפואית, התרופות שניטלות, בדיקה גופנית, משקל, סימנים חיוניים, שאלונים הקשורים לבריאות, בדיקת הריון (אם רלוונטי), בדיקות מעבדה קליניות, אולטראסאונד של הבטן, בדיקת PK, בדיקת ADA, דגימות לסמנים ביולוגיים

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}