תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ריאות
דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
27/07/2015
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    רציונל המחקר- לחקור באופן פרוספקטיבי האם טיפול משלים עם פמברוליזומאב (קיטרודה) לאחר השלמת ניתוח רדיקלי (כריתת אונה/כריתת ריאה), עם או ללא הטיפול הכימותרפי המשלים המקובל למטופלים עם NSCLC בשלבים II ו-IIIA, משפר את ההישרדות ללא המחלה (DFS), על פי הערכה מקומית של החוקר, בהשוואה לפלצבו, בתת-קבוצה עם ביטוי חזק של PD-L1 (בתאים סרטניים מסוימים ישנו ליגנד, המכונה PDL-1, אשר מתקשר לחלבון PD-1 בתאים של מערכת החיסון) ובאוכלוסייה הכללית. התרופה-פמברוליזומאב- קיטרודה חוסמת את יכולת הקישור של הליגנד PDL-1 (בתא הסרטן), לבין קולטן ה- PD-1 במערכת החיסון. בלימת הקישור, מונעת את תוצאת הקישור,שהוא בלימת מערכת החיסון. על ידי כך, היא מאפשרת למערכת החיסון להילחם בתאים הסרטניים עם פחות בקרה אך בעוצמה גבוהה יותר.

    זהו ניסוי שלב 3, בינלאומי, בסמיות משולשת, מבוקר פלצבו, אקראי, להשוואת פמברוליזומאב לעומת פלצבו לאחר השלמת כריתה של NSCLC בשלבים II ו-IIIA, שלאחריה כימותרפיה משלימה מקובלת, כאשר טיפול זה קביל על פי ההנחיות המקומיות הרלוונטיות, במטופלים שחתמו על הסכמה מדעת. הגיוס יהיה תהליך רב שלבי. סך של 1380 מטופלים מתאימים יוקצו באופן אקראי לשתי זרועות טיפול שוות בגודלן, תחת סמיות משולשת (כ-690 מטופלים בכל אחת).

    יש להתחיל את הטיפול המשלים הניסיוני (פמברוליזומאב או פלצבו) תוך 8 שבועות מהניתוח (אם לא ניתן מרשם לכימותרפיה משלימה) או לפחות 3 שבועות, אך לא יותר מ-8 שבועות, לאחר המנה האחרונה של הכימותרפיה. ההקצאה האקראית תבוצע באופן מרוכז ותרובד על פי הגורמים הבאים: 1. שלב (II לעומת IIIA). 2. כימותרפיה משלימה (ללא כימותרפיה משלימה לעומת עם כימותרפיה משלימה).

    3. PD-L1 שלוש קבוצות: שלילי לעומת חיובי חלש לעומת חזק; 4. אזור (מערב אירופה לעומת מזרח אירופה לעומת שאר העולם לעומת אסיה) משך הטיפול לכל משתתף ומשך הניסוי הרפואי כולל תקופת המעקב לאחר הניסוי:

    פמברוליזומאב במינון של 200 מ"ג, במתן עירוי תוך-ורידי, מדי 3 שבועות, במשך שנה אחת. פלצבו במתן עירוי תוך-ורידי, מדי 3 שבועות, במשך שנה אחת. משך המחקר הכולל: כשנה וחצי.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים (NSCLC) בשלב מוקדם, לאחר כריתה והשלמת הטיפול המשלים המקובל
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים המרכזי בעמק; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש אסף הרופא, צריפין; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    27/07/2015
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT02504372
    זרועות מחקר

    זרוע ראשונה - המטופלים יקבלו פמברוליזומאב.

    זרוע השנייה - המטופלים יקבלו פלצבו.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Kytruda
    שם מוצר גנרי
    Pembrolizumab
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    43
    מספר המשתתפים בעולם
    1381
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    לפעול על פי הוראות רופא המחקר וצוות המחקר ליטול את תרופת המחקר על פי הוראות רופא המחקר להגיע לפגישות המחקר שלך. למלא בקפידה את השאלונים שלך, על פי ההנחיות ובמסגרת הזמן הדרושה לספר לרופא המחקר ו/או לצוות המחקר על כל תופעת לוואי, ביקורים אצל רופאים או אשפוזים שייתכן שהיו לך. לספר להם על כל תרופה שאתה נוטל ועל כל שינוי בטיפול הרגיל שלך מאז ביקורך האחרון להודיע לרופא המחקר שלך ו/או לצוות המחקר באופן מיידי אם אתה מתכנן לעבור טיפול רפואי או כירורגי אחר. . אסור לך להשתתף באף מחקר ניסיוני אחר.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}